Uutiset

Pirteä alku otteluruuhkaan

Pieksämäki Volley on ollut tällä kaudella mieluisa vastustaja Hämeenlinnan Pallokerholle lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Kerho nuiji vastustajansa lokakuun alussa Pieksämäellä puhtaasti numeroin 3–0 ja samanlainen meno jatkui keskiviikkona Hämeenkaaressa pelatussa ottelussa. Iloisen tehokkaasti koko ottelun pelannut kotijoukkue oli tällä kertaa parempi eräluvuin 25–17, 25–19, 25–17.

Kerhon voiton arvoa nostaa se, että joukkue sai tulla edelleen toimeen ilman tehokasta yleispelaajaansa Marina Skenderiä. Kroaatin paluu pelikentille siirtyy vielä parilla viikolla. Skenderin murtunut sormi ei ole luutunut toivotulla tavalla. Myös italialaista Stefania Okakaa Kerho saa vielä odotella kokoonpanoonsa ainakin jokusen viikon.

Kerho onnistui Pieksämäen kaadossa koko joukkueen voimalla. Alkutahdit ehjälle pelilleen joukkue löi hyvällä ottelun alulla – Kerho ennätti johtaa peliä jo pistein 13–3.

Kylmäaho tyytyväinen

HPK:n kapteeni Katja Kylmäaho arveli myös viikonvaihteen huilin tehneen hyvää joukkueelle.

– Meillä on ollut aika vaikeaa loukkaantumisten takia, mutta nyt päätimme kaivaa tsempin esiin vaikka väkisin. Emme antaneet tällä kertaa muutaman repsahduksenkaan häiritä menoamme. Meillä oli tänään hyvä ilme, vastaanotto ja kokonaisuus, kuvaili hyvän ottelun pelannut passari ottelua.

Kerho sai voitollaan hyvän startin kahden viikon rankalle ottelujaksolle. Joukkue jatkaa otteluitaan kohtaamalla jo viikonvaihteessa vieraskentällä kaksi kertaa Kuortaneen joukkueen.

– Lähdemme Kuortaneelle samalla asenteella. Se ottelu on taas erilainen, sillä vastassa on meille ihan uusi joukkue, Kylmäaho muistutti.

Myös HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen myhäili tyytyväisenä puolentoista tunnin mittaisen ottelun tauottua.

– Nyt olen todella ylpeä joukkueesta. Pelissä oli mukana koko joukkue ja sydän. Odotin tiukkaa peliä, mutta kaikki taistelivat todella hienosti, Koskinen ihasteli.

Koskista oli tyytyväinen etenkin joukkueensa hyökkäystehoihin.

– Ne olivat tänään kovaa luokkaa. Varsinkin Karoliinan (Friberg) tehot ja Pihlan (Pelkiö) torjunnat jäivät mieleen, samoin kuin Hanna Ylösen peli, jossa oli nyt räiskyvyyttäkin. Liberomme Sanna Häkkinen taasen puolusti hyvin ja ylsi muutamaan haamupelastukseenkin, Koskinen muisteli.

Riikka Koivusaari kokoonpanoon

HPK esitteli keskiviikkona myös uuden pelaajansa, 19-vuotiaan Riikka Koivusaaren. Ykkössarjassa Alajärven Ankkureissa pelannut yleispelaaja jäänee loppukaudeksi Hämeenlinnaan.

Tositoimissa Koivusaarta ei vielä Pieksämäki-ottelussa nähty.

– Hän on varsinkin hyökkäyspuolella näpäkkä tyttö. Hän on nyt se meidän yhdeksäs pelaajamme.

– Meinasin laittaa hänet kentälle jo tänään viimeisiin palloihin, mutta en viitsinyt leikkiä, Koskinen nauroi.

Chircenko pettynyt

Pieksämäki Volley ei saanut peliään rullaamaan Hämeenkaaressa toivotulla tavalla. Joukkueen päävalmentaja Viktor Chircenko myönsi pettyneensä suojattiensa esitykseen.

– Olemme olleet paljon parempia, mutta jostain syytä tänään pelasimme huonosti. Hyökkäyspelimme epäonnistui lähes täysin. Ulkomaalaisemme eivät todellakaan olleet mitään vahvistuksia. HPK sen sijaan pelasi joukkueena erittäin hyvin, Chircenko kehui.

Pieksämäkeläisille eniten pisteitä teki venäläinen yleispelaaja Julia Tokarenko (11/+3). Joukkueen ukrainalainen passari Olga Lezhenkina oli yllättävän epävarma varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic