Uutiset

Pirteä päätös viikolle

Hämeenlinnan Pallokerho on yltynyt mainioon menoon runkosarjan ratkaisujen lähestyessä jääkiekon Liigassa. Joukkue kruunasi kolmen ottelun voitokkaan viikkonsa kukistamalla lauantaina ehjällä esityksellä Tampereen Ilveksen. Vain ylivoimapelissään yskähdellyt Kerho voitti kotiottelunsa maalein 4–2 (2–1, 1–1, 1–0).

HPK:n ja Ilveksen vääntö oli vauhdikas ottelu. Kerho ei ole heittänyt kirvestä kaivoon, vaikka pelit eivät todennäköisesti jatkukaan runkosarjan jälkeen.

– Mehän munaisimme itsemme, jos lähtisimme vain hiihtelemään kaukaloon. Kyllä tässä yritetään loppuun saakka tosissaan, eikä edes vilkuilla sarjataulukkoa, sanoi Ilveksen kaadossa kunnostautunut kolmosketjun sentteri Tuomas Vänttinen.

Vänttinen tälläsi joukkueensa tärkeän neljännen maalin ja raatoi läpi koko ottelun tuttuun tyyliinsä.

– Koko joukkueemme on saanut rentoutta peliin, kun saimme myytyä mädät pelaajat muualle, vitsaili Vänttinen.

Vänttinen ei ole päässyt mässäilemään tällä kaudella maaleilla. Päättyneellä viikolla hän kuitenkin tuuletti osumaa jokaisessa ottelussa.

– Vaihdoin mailaa ja heti alkoi tulla tulosta, Vänttinen arveli.

Kerhon hyvät esitykset eivät ole yllätys Vänttiselle. Jo tiistain KalPa-ottelussa joukkueen palaset tuntuivat loksahtaneen kohdalleen.

– Saimme hyvän paketin tälle viikolle. Uudet kaverit saavat nyt vastuuta, ja Juuse (maalivahti Saros) jatkaa erinomaisia pelejään. Olemme saaneet peliimme taas sopivasti rentouttakin, Vänttinen kuvaili.

Ykkösketjut tehokkaina

HPK onnistui Ilveksen nuijimisessa koko miehistönsä voimalla. Ykkösketju Borna Rendulic (0+2), Antti Kerälä (0+2) ja Jesse Saarinen (1+0) pakkeinaan Craig Schira (1+0) ja Marko Tuulola (0+1) oli täälä kertaa joukkueen tehonyrkki. Myös Ilveksen vaarallisin lenkki oli ykkösketju, jossa viilettivät Kai Kantola (1+1), Turo Asplund (1+0) ja Michael Keränen (0+2).

Kerho pohjusti voittoaan myös tarkalla ja uhrautuvalla pelillä. Kaukalon oman peliä kehui myös joukkueen päävalmentaja Pasi Arvonen.

– Olen erittäin tyytyväinen puolustuspeliimme. Löysimme taas taisteluilmeemme, ja nämä olivat todella hyvät pisteet. Ilves pääsi peliin tuoreemmilla jaloilla, mutta koko joukkueemme työmoraali oli hyvällä tasolla, Arvonen kehui.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei selitellyt tappiota.

– Onnittelut Kerholle. HPK hengittää edelleen ja se kyllä näkyi myös joukkueen pelistä. Tämä oli tällainen retki tällä kertaa Hämeenlinnassa, ja nyt lähdemme kotiin harjoittelemaan peliä, Tuokkola suunnitteli.

Myös HPK:lla riittää treenattavaa ennen tiistain JYP-ottelua. Yksi teemoista on taatusti ylivoimapeli. Lauantaina joukkue nimittäin pääsi viisi kertaa ylivoimalle (kerran viidellä kolmeakin -vastaan lähes puolitoista minuuttia), mutta kertaakaan ei verkko heilunut tamperelaisten veskarin Ville Kolppasen takana.

– Olimme kyllä välillä aika kusessa Ilveksen paineessa. Toisaalta kyllä Ilveskin pelaa hyvää alivoimapeliä, Arvonen muistutti. (HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020