fbpx
Uutiset

Pirttihirmu nauraa illan pimeinä tunteina

Pari tarranauhan risahdusta, ja joukko hämeenlinnalaisia naisia laajenee ladonoviksi. Eivätkä nämä pala palalta massivoituvat hahmot ole keitä tahansa naisia, vaan paikallisia pirttihirmuja.

Tiina Haapasta, Minna Vekkeliä ja Kaisu Vuorta naurattaa, kun he sitovat hokkarinnauhoja tottunein ottein Hämeenlinnan harjoitusjäähallin pukuhuoneessa.

Parikymmenpäisen naisjoukon oma jääkiekkojoukkue HC PirttiHirmut eli HC PiHi on ottanut tuntumaa jäähän nyt noin vuoden päivät. Kuluneena aikana on ennen kaikkea naurettu. Siinä sivussa on opeteltu jarruttamaan hokkareilla ja lyömään kiekkoa maaliin.

-Mottomme on, että harjoituksissa pitää olla hauskaa, vahvistaa joukkueen perustanut Tiina Haapanen.

Haapanen alkoi vuosi sitten keväällä kysellä, löytyisikö tuttavapiiristä ja sen liepeiltä jääkiekosta kiinnostuneita naisia eräänlaiseen huvijoukkueeseen.

-Mukaan lähti 25 naista, ikähaitariltaan 23-55 vuotta. Osa porukasta ei osannut edes luistella. Ensimmäisillä kerroilla jäällä oli enemmän porukkaa makaamassa kuin pystyssä.

Hiki ja väsy, mutta mahtava olo

Vuoden aikana sakki on – puoliksi huomaamattaan – kehittynyt roimasti.

-Kaikki pysyvät jo pystyssä ja osaavat luistella. Tiedämme paitsion merkityksen, emmekä enää hauko henkeä 10 minuutin luistelun jälkeen, Vekkeli myhäilee.

Hauskuudesta kertoo sekin, että naiset ovat jaksaneet raahautua hallille säännöllisesti tiistai-iltojen pimeinä tunteina. Joukkueen harjoitusvuoro on vasta iltayhdeksän jälkeen.

-Vaikka ajattelisi, ettei jaksa lähteä, lähtee kuitenkin. Ja kun hallille tulee, hauskaa riittää. Jälkeenpäin on hikinen ja väsynyt, mutta mahtava olo, kolmikko kuvailee.

– Itse olen lopahtajatyyppi, mutta tämä on mun juttu. En aloittaessani arvannut, että jääkiekko olisi lajini, Vekkeli pohtii.

Naisten harrastejoukkue tahtoo myös näyttää, ettei mustalla lätkällä huvittelu ole vain miesten omaisuutta.

-Miksei se olisi naisten yhtä lailla? Naiset ovat useimmiten saaneet olla laidalla, mutta mikseivät naiset voisi myös pelata, Kaisu Vuori ja Minna Vekkeli pohtivat.

Yhteisistä rahoista maalivahdin vermeet

Joukkue kerää säännöllisesti keskuudessaan kolehtia, sillä vain keskenään ottelevan joukkueen on hankala saada sponsoreitakaan.

Hallivuorosta saa pulittaa sata euroa kerralta. Mitä enemmän joukkueessa on väkeä, sitä vähemmän yhdelle kertyy maksettavaa. Tällä hetkellä harrastus maksaa kuukaudessa noin 25 euroa per jäsen.

-Lisäksi yhteisistä varoista on jossain vaiheessa tarkoitus kustantaa maalivahdin varusteet, rahastonhoitaja Vekkeli kertoo.

Tulevalla kaudella toiveena on saada porukkaan lisää ei-liian-taitavia pelaajia. Joukkueaktiivit ovat varustautuneet kunnon suojilla, ja uusienkin tulokkaiden neuvotaan hankkivan paitsi hokkarit ja kypärä, myös ainakin polvisuojat.

-Sattuu, kun jäähän mätkähtää, Vekkeli, Vuori ja Haapanen varoittavat. (HäSa)

Pirttihirmut-joukkue harjoittelee harjoitusjäähallissa tiistaisin kello 21.15-22.05. Mukaan voi ilmoittautua mm. ilmaantumalla paikalle tai internetosoitteessa http://koti.armas.fi/~hcpihi.

Menot