Uutiset

Pirttikoski tarkin Vesivehmaalla

Hämeen Laskuvarjourheilijoiden 45-vuotisjuhlakilpailun kelpparisarjan voittajaksi hyppäsi Matti Pirttikoski. Hopealle jäi viimevuotinen mestari Jari Lehti. Pronssille hyppäsi Jukka Torkkel ja Pasi Pirttikoski jäi neljänneksi. Voittajakolmikon järjestys ratkaistiin uusintahypyllä, jossa voittaja Matti Pirttikoski hyppäsi toistamiseen 0-virhetuloksen. Kilpailijoita oli yhteensä 13.

Oppilastarkkuudessa voiton vei Jaakko Juusti itseaukaisusarjassa ja Tapio Järvinen pakkolaukaisusarjassa. Oppilaita oli kilpailuissa yhteensä viisi. Naishyppääjistä paras oli Nina Heinonen.

Suomalaishyppääjät osallistuvat myös paraikaa menossa oleviin laskuvarjohyppyjen MM-kilpailuihin Chicagossa. Suomen joukkueeseen kuuluu kaksi tarkkuushyppääjää ja kupukuviohyppyjoukkue. Suomen mestarijoukkue Ilmasirkus osallistui 2-way CF -lajiin. MM-kultaa hyppäsi Ranska, jonka kakkosjoukkue sijoittui hopealle. Venäjä sai pronssia. Ilmasirkus-joukkueessa hyppäävät Simo Leminen ja Teemu Hietakari sekä hämeenlinnalainen Jani Lyttinen kuvaajana. Joukkue sijoittui kymmenenneksi 17 joukkueen sarjassa.

HLU:n SM-hopeajoukkue Puolikas timantti valittiin myös MM-kilpailuihin. Joukkue ei kuitenkaan lähtenyt kilpailumatkalle vähäisen harjoitteluhyppymäärän takia. Hämäläiset ovat keskittyneet timanttihyppäämiseen hypäten muun muassa kaksi Suomen ennätystä kesän aikana. Molemmat ennätysvideot ovat kansainvälisessä tarkastelussa mahdollista Euroopan ennätystä varten.

Matti ja Pasi Pirttikoski sekä Jari Lehti on valittu lokakuun alussa hypättävään Euroopan ennätystapahtumaan. Lisäksi Heikki Kammonen kutsuttiin mukaan kuvaajana. Ennätystä yritetään Hollannissa.

Asiasanat