Uutiset

Pislaploki kiri rinnalle

Seitsemän ottelun välieräsarjahan siitä muodostui. Hämeenlinnan Pallokerho ja Pihtiputaan Pislaploki ratkaisevat lentopallon naisten Mestaruusliigan finaaliin menijän sunnuntaina Hämeenkaaressa pelattavassa ottelussa.

HPK:lla oli jo perjantaina Pihtiputaalla mahdollisuus katkaista välieräsarja, mutta kolmannen ja neljännen erän lopun tahmea peli ratkaisi ottelun Pislaplokille erin 3-1 (25-23, 17-25, 25-21, 25-23).

Sunnuntain Hämeenkaaren ottelun voittaja menee finaalin salolaista LP Viestiä vastaan, joka hoiteli oman välierätaistelunsa LP Kangasalaa vastaan otteluvoitoin 4-1.

Kerho sai huonon lähdön perjantain otteluun, sillä keskiviikkona Hämeenlinnassa ensimmäisen täyden ottelunsa loukaantumisensa jälkeen pelannut yleispelaaja Marina Skender jäi penkille istumaan.

-Marinan polvi ei kestänyt pelaamista, mutta moka sattui tällä kertaa hoitotoimenpiteissä. Sunnuntaina hän on kyllä kunnossa, vakuutti HPK:n päävalmentaja Kai Stenius.

Kerhon iskukykyä latisti myös Ivana Kujundzicin puuttuminen kokoonpanosta. Yleispelaaja paranteli keuhkoputken tulehdustaan kotona Hämeenlinnassa.

-Saamme Ivanankin melko varmasti kentälle sunnuntaina. Odottelin häntä mukaan jo tänään, mutta hän ei ole toipunutkaan ihan toivotulla tavalla, Stenius sanoi.

HPK taisteli kuitenkin ihan hyvin ottelun parhaat hetkensä. Nuori Sanni Rihu paikkasi Skenderiä erinomaisesti ja takoi joukkueensa parhaat teholuvut 18/+8. Myös Pauliina Vilponen, Lauren DeGirolamo ja Karoliina Kyllönen iskivät palloa hartaasti, mutta voittoon saakka se ei tällä kertaa riittänyt.


Tikkari pois Hämeenlinnassa

Kerho aloitti ottelun haparoiden, mutta yltyi toisessa erässä jo kunnon menoon. Kaksi seuraavaa erää olivat kuitenkin melkoista kompurointia. Kolmannessa erässä joukkue johti jo luvuin 16-11, mutta Pislaploki napsi kuusi seuraavaa pinnaan ja jyräsi lopulta erävoittoon.

Neljännessä erässä hämeenlinnalaisten kuviot menivät vieläkin pahemmin sekaisin – 20-13-johto muuttui vajaassa vartissa kahden pisteen erätappioon. Ottelun lopun Pislaploki kiri siis numeroin 12-3.

Pislaploki lämpeni perjantaina hitaasti, mutta vauhtiin päästyään joukkueen ulkomaalaispelaajat Jacqueline Davisson, Emily Stockman ja Nikolina Alter tahdittivat pihtiputaalaiset vahvaan menoon.

HPK:n yleispelaaja Pauliina Vilponen myönsi joukkueensa otteen herpaantuneen Pislaplokin edessä.

-Kaksi viimeistä eräähän olivat jo ihan käsissämme. Annoimme tikkarin vastustajalle ihan liian helposti, mutta sunnuntaina otamme sen pois Hämeenkaaressa, Vilponen suunnitteli.

Vilponen ei kuitenkaan sen enempää selitellyt tappiota.

-Turha tällaista häviötä on yrittää kaunistella. Ei edes tärkeiden pelaajiemme puuttumisella.

-Tästä jatketaan vaan kohti sunnuntain peliä. Näytämme kotikentällä, että vaikeudet on voitettavissa, Vilponen lupasi.

Myös Kerhon kapteeni Maria Eskola vannoi joukkueensa petraavan sunnuntaina.

-Se oli tänäänkin lopulta aika pienestä kiinni. Vain hieman puristusta lisää, niin hyvä tulee, Eskola vakuutti.


”Hyökkäyksiin lisää tehoa”

Päävalmentaja Steniuksen mielestä Kerho kaipaa lisää tehoja hyökkäyksiinsä.

-Tänäänkin peli pyöri välillä aika hyvin, mutta sellainen viimeinen silaus hyökkäyksistä puuttui, Stenius sanoi.

Pislaplokin hämeenlinnalainen päävalmentaja Satu Natunen oli tyytyväinen joukkueensa pisteralleihin. Aivan sovittua taktiikkaa Pislaploki ei kuitenkaan onnistunut toteuttamaan.

-Pelimme ei ollut tarpeeksi kurinalaista. Puolustus- ja torjuntapeliin jäi eniten parannettavaa. Rohkea peli tuotti kuitenkin hyvin tulosta. Pinna kerrallaan tässä otteluparissa mennään näköjään puolin ja toisin eteenpäin, Natunen pohti. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020