Uutiset

Piste jäi maalin päähän

HPK ei onnistunut nappaamaan lauantaina viikon kolmatta jääkiekon liigavoittoaan, vaikka ei se kovin kaukana ollut. HIFK oli kuitenkin parempi kotiluolassaan maalein 3–2 (2–2, 1–0, 0–0).

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen ei ollut tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin HIFK:n maaleissa.

– En ole ihan tyytyväinen, mutta ei peli huonokaan ollut. Meillä oli hyviä paikkoja varsinkin sen jälkeen, kun innostuimme pelaamaan lopussa hyvin kolmella kentällisellä. Omiin tuli outoja maaleja, enkä laita niitä yhtään Juusen (Saros) piikkiin. Puolustus sekoili kolmessa maalissa, Arvonen sanoi.

HIFK johti avauserässä kahteen otteeseen, ensin Mika Partasen ja sitten Juuso Puustisen maalilla. Kerho tuli kummallakin kerralla tasoihin, kun Juuso Vainio onnistui ensimmäisen kerran tällä kaudella maalinteossa, ja Jesse Saarinen maalasi ylivoimalla. Lauri Taipaluksen toisen erän maalia HPK ei enää onnistunut tasoittamaan.

Miehiä putosi peräkkäisissä vaihdoissa

HPK:lla kävi Helsingissä myös huono tuuri. Se joutui pelaamaan reilusti yli kaksi erää vajaalla kokoonpanolla. Jyri Niemi sai ensin kiekon pahasti kasvoihinsa, ja minuuttia myöhemmin oli Joonas Vihkon kokea kovia, kun kiekko tuli taas naamaan. Niemi julkaisi naamastaan kuvan Instagramissa, josta kovahermoisimmat voivat nähdä, että kiekko tekee pahimmillaan hurjaa jälkeä.

– Varsinkin Niemeä kiekko tuli naamaan todella kovaa. Hän on tällä hetkellä Töölön sairaalassa, jossa tutkitaan, mitä meni rikki. Seuraavassa vaihdossa sai Jone kiekon naamaan, ja huulet olivat kuin atomipommin jäljiltä. Lääkärit tekivät kyllä hienoa työtä ja tikkasivat miehen takaisin ihmisen näköiseksi, Arvonen sanoi.

Vielä pitää parantaa

– HPK:lla on maajoukkuetauon jälkeen vielä kolmetoista ottelua. Kerho lähtee loppurunkosarjaan takaa-ajajana, sillä Ilves pudotti sen voitollaan ulos pudotuspelipaikoilta.

Meidän pitää vielä parantaa kokonaisvaltaista peliämme tauon aikana ja käyttää tauko viisaasti hyväksi niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Olemme pelaneet viisi tai kuusi peliä ihan hyvin. Vire täytyy pitää päällä, Arvonen lopetti.

Maali helpotti Vainiota

Kun Antti Bruun onnistui torstaina Lukkoa vastaan tekemään kauden ensimmäisen maalinsa, oli kerholaisista nollakerhossa jäljellä enää Juuso Vainio. Vainio sai kauden kuparisensa rikki lopulta HIFK:ta vastaan.

– Äijät olivat naureskelleet jo aika pitkään, miten voi olla mahdollista, ettei 46 ottelussa ole tehnyt maalin maalia. Kopissa oli siitä jo vedonlyöntiäkin. Minulle tuli paineet niskaan, kun Bruun kiskaisi maalin torstaina. Kyllähän se helpotti, mutta ei auttanut tällä kertaa voittoon, Vainio sanoi.

Vainion oli vaikea arvioida, minkä takia kotijoukkue vei lauantaina pisteet.

– On haastava homma löytää syyt. Meille tuli varmaan muutama nukahdus HIFK:n maalien aikana. Toisaalta saimme kolmannen erän viimeisen kymmenen minuutin aikana päälle hirveän rynnistyksen, josta tasoitus olisi voinut tulla. Se on kuitenkin jossittelua. Olisimme kaivanneet pientä tarkkuutta tärkeissä paikoissa, Vainio mietti.

HPK jatkaa pelejään maajoukkuetauon jälkeen tiistaina 10. helmikuuta Lahdessa. Seuraavan kotiottelun se pelaa torstaina 12. helmikuuta Turun Palloseuraa vastaan. (HäSa)

Asiasanat