fbpx
Uutiset

Piste kovalla työllä

Hämeenlinnan Pallokerho teki lauantaina jääkiekkoliigassa tempun, johon se ei ole vielä tällä kaudella aiemmissa otteluissa kertaakaan pystynyt. HPK onnistui nimittäin raapimaan pisteen ensimmäisen kerran, kun vastustaja teki ottelussa ensimmäisen maalin.

HIFK:ta vastaan Kerho nousi jatkoajalle kahden maalin takaa. Hämeenlinnalaisten ensipuraisu kolmella kolmea vastaan pelattavaan jatkoaikaan ei kuitenkaan vielä tuonut toista pistettä, vaan HIFK otti 3–2 (2–0, 0–1, 0–1) -jatkoaikavoiton Corey Elkinsin maalilla.

Avauserän jälkeen näytti siltä, että edes pisteelle nousu on hankalaa. HIFK johti kahdella maalilla, mutta toisin kuin neljässä edellisessä tappio-ottelussa, HPK:n kiri riitti. Patrick Hollandin toisen erän maali Vojtech Polakin ja Santeri Saaren tarjoilusta ja Sakari Mannisen päätöserän osuma Peter LeBlancin ja Antti Miettisen esityöstä veivät ottelun jatkoajalle.

HPK:n kapteenin C-kirjainta rinnassaan Riku Hahlin poissa ollessa kantavaa Antti Miettistä yksi piste ei hirvittävästi tyydyttänyt.

– Se maistuu aika tavallisesta yhdeltä pisteeltä. Ei kovin tyydyttävältä, mutta kyllä ottelussa paljon hyvääkin oli. Sen takia ei voi olla kovin pettynytkään. Pelissä oli myös sellaista, mitä teimme eri lailla kuin perjantaina Jyväskylässä. Pelit ovat koko ajan tiukkoja, eikä Helsinki ole koskaan helppo paikka pelata, Miettinen mutusteli sarjapistettä.

Tappioaseman kääntäminen pisteeksi ensimmäisen kerran tällä kaudella lämmitti virkaa tekevää kipparia.

– Se oli tärkeä asia, koska emmehän ole sitä tällä kaudella tehneet. Olemme puhuneet paljon, ettei minkään pitäisi muuttua siinä vaiheessa, kun vastustaja tekee maalin. Jos siinä lähtee sooloilemaan ja irti pelitavasta, vaikeudet vaan lisääntyvät, hän muistutti.

Miettisen mielestä HPK teki Helsingissä niin kuin oli sovittu.

– Tänään pystyimme vääntämään aika hyvin omaa juttuamme 60 minuuttia. Paikat tehdä maalit löytyvät kyllä. Tänään pääsimme tasoihin, mutta harmi että jatkoaika meni näin, hän sanoi.

HPK pelasi tällä viikolla kolmen vierasottelun putken. Se ei ole liigassa kovin tavallista, mutta Miettistä bussimatkailu ei häirinnyt.

– En kiinnittänyt asiaan mitään huomiota. Pelejä tulee ja menee ja mielestäni on vain kivaa, että pelataan paljon. Kolmen pelin viikot ovat huomattavasti mukavampia kuin kahden pelin. Me pidämme hyvän rytmin harjoittelussa ja levossa ja siinä milloin treenataan kovemmin ja kevyemmin. Tällaiset kolmen pelin viikot eivät ole silloin mikään ongelma.

HPK oli Jyväskylästä kotona lauantain puolella jonkin verran puolen yön jälkeen.

– Lepo oli riittävä. Kävimme aamulla pienen terävän jään, jossa vedimme pari kiertoa. Sen jälkeen söimme hyvin ja lähdimme tänne. HäSa

Asiasanat

Menot