Uutiset

Piste meni, mutta kaksikin maistui HPK:lle

Jääkiekkoliiga palasi lauantaina Hämeenlinnaan eikä HPK:n kauden ensimmäinen ottelu varmastikaan jättänyt kovin montaa Ritariareenan katsojaa kylmäksi. Kerho tuli tämän kauden liigaan hyvin ja otti Oulun Kärpistä kahden pisteen voiton vauhdikkaan ottelun ja voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 3–2 (1–0, 1–1, 0–1).

Kerhon pelissä oli paljon hyvää. Kärpät oli alussa niskan päällä, mutta ottelun keskivaiheilla Kerho pelasi vahvaa peliä ja meni Sakari Mannisen (1+1) ja Philippe Cornetin maaleilla 2–0-johtoonkin. Emil Larmi pelasi 19-vuotiaana HPK:n maalissa ensimmäisen liigapelinsä hyvän ottelun, vaikka Kärppien Antti Kalaputaan tekemään oululaisten avausmaalia edelsikin maalivahdin oikeastaan ottelun ainoa virhe. Oululaisten kolmannen erän Lasse Kukkosen tekemällä tasoitusmaalille Larmi ei voinut yhtään mitään.

Voittomaalikilpailussa Kerhon maalivahti nollasi Kärpät, joten Oula Palveen onnistuminen riitti kotijoukkueelle voittoon.

Kerhon kenttäpelaajista ykkösnimi oli Kärppien kasvatti ja joukkueeseen myös kesken viime kauden loppukevään ajaksi siirtynyt Manninen.

– Ensimmäinen peli ja halli täynnä yleisöä, joten mahtavaa oli pelata ja totta kai kaksi pistettäkin maistui hyvältä. Peli oli tiukkaa vääntöä niin kuin pitääkin. Kärpät tuli vielä harmittavasti tasoihin, mutta ensimmäisen pelin voittamiseen voi olla todella tyytyväinen, Niko Kapasen ja Cornetin kanssa samassa ketjussa pelannut Manninen myhäili.

Omaa iltaansa hyökkääjä piti ennen kaikkea tehokkaana.

– Meillä oli muutama paikka ja olimme nyt tehokkaita. Kiekot menivät maaliin ja siihenkin pitää olla tyytyväinen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen omiensa esityksiin.

– Ottelu oli vauhdikas ja sen vaatimustaso kovaa luokkaa. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana emme pystyneet hyökkäämään niin hyvin kuin olisimme halunneet ja hyvä vastustaja piti kiekkoa. Sen jälkeen saimme juonen päästä kiinni, Pennanen arvioi.

Kärppien loppurynnistys oli raju, eikä tasoitusmaalia voi pitää ansaitsemattomana. Kovin kaukana ei ollut oululaisten voittomaalikaan. Jatkoajan kolmella kolmea vastaan pelissä kummallakin oli omat maalipaikkansa.

– Lopun viisitoista minuuttia olimme aika vastaanottajia, mutta yritimme jaksaa puolustaa hyvin. Sitkeästi taistelimme. Olen ylpeä joukkueesta ja uskon, että koko HPK-yhteisö on samaa mieltä, että oli vähän väliä, voittaako vai häviääkö voittolaukauskilpailun. Nyt se kääntyi meille ja onneksi niin, Pennanen sanoi.

Nuorelle maalivahdilleen Pennanen jakoi tunnustusta, vaikka muuten ei halunnutkaan nostaa tasaisesti pelanneesta joukkueestaan yksilöitä esiin.

– Huima veto häneltä. Nykyään maalivahdille ei riitä se, ettei mene helppoja vaan pitää ottaa myös gameseivereitä. Emil oli tosi hyvä tänään.

Kärppien tasoitusmaali Pennasta harmitti.

– Olimme etukäteen katsoneet, mikä peli Kärpiltä tulee, mutta meille tuli ihan pieni nukahdus. Se viittaa varmaankin siihen, että väsähdimme hieman, Pennanen arvioi. HäSa

Asiasanat