Uutiset

Piste oli nyt laiha saalis

Hyvältä maistuu usein, kun Jyväskylästä pelaa itselleen pisteen jääkiekkoliigassa.

Torstai-iltana HPK otti JYPiltä pisteen, mutta pelistä jäi silti karvas maku. HPK nimittäin hallitsi peliä selvästi ja sillä oli monta tilaisuutta niitata voittomaali jo varsinaisella peliajalla.

Kerho teki ainoan maalinsa ensimmäisestä tilanteestaan, kun puolustaja Mathias Porselandin laukaus painui verkon perille. Loppuajan JYPin maalivahti Pekka Tuokkola oli kuitenkin ohittamaton ja peli päättyi kotijoukkueen Janne Tavin onnistuneeseen voittomaalikilpailun ratkaisuun.

HPK pelasi hyvän vieraspelin, jos maalinteko unohdetaan.

– Siellä oli tolppia (Kristian Vesalainen kahdesti ja Teemu Turunen kerran) ja kaikenlaista. Ottelumme ovat olleet viime aikoina vähämaalisia. Maalinteossa ei ole nyt rennoin tilanne. Pelin taso on kuitenkin hyvä. Sitä kautta tulee varmasti maalejakin. Keskitytään laatutekijöihin, arvioi HPK:n valmennusjohtoon kuuluva ja hyökkääjiä peluuttava Antti Miettinen.

Kerho sai pelata Jyväskylässä 10 minuuttia ylivoimalla, mutta tulosta ei tullut. Paikkoja kyllä piisasi.

– Pystyimme luomaan laatupaikkoja. Ylivoimapeli ei tökkinyt, maalia ei vaan tullut, tuumi HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve, joka palasi torstaina vanhaan kotihalliinsa.

JYPin ainoan maalin teki joukkueen kultakypärä Antti Suomela toisessa erässä. Hän teki osumansa maaliviivan takaa, kiekko lirahti maaliin hyvin jälleen torjuneen Emil Larmin suojusten kautta.

Suomela teki lähes täysin samanlaisen maalin tiistaina Lappeenrannassa, josta JYP haki jatkoaikavoiton.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen myönsi, että tappio jäi kismittämään.

– Noista paikoista olisi voinut voittomaalin tehdä. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Pelasimme hyvän ottelun. 1–0-tilanteessa meillä oli muutama tolppakin. Meillä oli hyvä lähtö peliin. Kolmannenkin erän tulimme hyvin ja paikkoja oli.

JYP otti kolmannen peräkkäin voittonsa ja joukkueen päävalmentaja Marko Virtanen oli iloinen joukkueensa taistelutahdosta.

– Ensimmäinen erä oli tasainen. Toisessa erässä jäähyt vaikeuttivat peliämme. Tosin jo ensimmäisellä erätauolla aistin, että nyt ei JYP ole fressi. Viimeinen erä näyttää sitten tuollaiselta, kun virta loppuu. Taisteluvoiton kuitenkin saimme, Virtanen sanoi.

HPK:lta puuttui torstaina kipeänä ollut puolustaja Petteri Nikkilä. Rivistä ovat pitempään poissa hyökkääjät Janne Lahti, Juha Koivisto ja Julius Valtonen. Etenkin Lahtea tulee ikävä näissä vähämaalisissa otteluissa.

JYP oli torstaina purjeessa, mutta se puolusti maalinsa edustan riittävän hyvin. Kovin paljon hyviä tekopaikkoja jyväskyläläiset eivät pystyneet luomaan. Toisaalta myös HPK pelasi kelpo puolustuspelin.

Jyväskyläläisten puolustuksessa uurastaa Kerhon kasvatti Juuso Vainio. Hän palasi pieneltä sairauslomalta töihin torstaina.

– Tiistain Lappeenrannan ottelu jäi väliin lievän yläraajavamman takia. Mitään vakavaa ei kuitenkaan ollut, Vainio selvitti.

Hän myönsi, että voitto maistui.

– Aikamoinen vääntö. Molemmilla oli omat hetkensä. Kolmas peräkkäinen voitto oli meille tosi iso juttu.

Vainio on ehtinyt seurata myös kasvattajaseuransa pelejä tällä kaudella.

– Eroa on kuin yöllä ja päivällä edellisiin kausiin verrattuna. HPK on nyt äijämäinen ja ryhdikäs joukkue – ja hyvä niin. Kyllä minua HPK:n pelit kiinnostavat, koska siellä kaikki juniorivuoteni pelasin.

Vainio on viihtynyt Jyväskylässä ja JYPissä hyvin.

– Puolitoista kautta olen Jyväskylässä ollut. Paikallinen murre ei ole vielä tarttunut, mutta eiköhän sekin vielä ajan mittaan tartu, hän myhäili.

HPK jatkaa Liigaa lauantaina Raumalla Lukkoa vastaan. HäSa

Katso videoHPK:n Teemu Turusen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic