fbpx
Uutiset

Piste tuli, ei vielä maalia

Tehtyjen maalien sarake näyttää edelleen nollaa. Sunnuntaina ei ollut edes kunnon paikkoja maalintekoon.

FC Hämeenlinna avasi jalkapallon Ykkösen pistetilinsä FC KooTeePeen vieraana. Numeroin 0–0 päättynyt peli oli hyvin vaatimatonta jalkapalloa.

– Nollan pitäminen ja piste tyydyttää. Alkukauden peliksi pitää olla tyytyväinen, päävalmentaja Jussi Lempinen todisti.

Hämeenlinnan ainoa todellinen maalipaikka syntyi jo 13:nnella minuutilla. Luis Gagnoto ampui lujaa vastapalloon rangaistuspilkun tasolta, mutta KooTeePeen maalivahti Lauri Pirhonen reagoi ja torjui kädellään hyvän kudin.

– Se, että yksi sarake näyttää kolmen pelin jälkeen edelleen nollaa, ei ole hyvä asia, Lempinen myönsi.

KooTeePeellä ei mennyt paljonkaan paremmin. Sillä oli kolme hyväksi laskettavaa paikkaa, nekin kaikki avausjaksolla. Arttu Seppälä keskitti kaksi kertaa ja Juuso Laitinen kerran. Aaron Wheelerin ja Erkka Länsimiehen puskut eivät löytäneet oikeaan osoitteeseen.

Toisella puoliajalla kotijoukkueella oli tasan yksi läheltä piti tilanne. KooTeePeen topparin Juuso Laitisen matalaksi jäänyt kulmapotku löysi tiensä virkaveli Länsimiehen jalkoihin, mutta vieraiden onneksi toppari yritti voimalla, eikä yksinkertaisesti ohjannut palloa ohi maalivahti Ville Kalervon.

Yskä on ymmärretty

Lempinen oli syystä tyytyväinen koko joukkueen puolustamiseen.

– Kyllä kaikki pelaajat ovat ymmärtäneet yskän PK-35:lle avausottelussa kärsityn 9-0-tappion jälkeen, Lempinen sanoi.

Lempinen kehui koko puolustuslinjaa. Ilari Ruuth ja Loorents Hertsi onnistuivat virheittä laidoilla, mutta erityisesti Johannes Monosen paluu toppariksi muutaman viikon poissolon jälkeen lämmitti.

Mononen ja Ozeias Graciano muodostivat puolustuksen keskustassa tarpeeksi kovan parin KooTeePeen keskitysten hoitamiseen. Unohtaa ei pidä joukkuen kapteenin Harri Suhosen tukea linjan edessä.

– Pelasimme aivan liian löysästi Hämeenlinnan rangaistusalueella, KooTeePeen päävalmentaja Janne Hyppönen näki.

Näin oli, mutta varsin vähän kotijoukkue sinne sai edes palloa toimitetuksi, ja KooTeePeen kärjet Wheeler ja Samuli Kaivonurmi saivat olla varsinkin toisella jaksolla työttöminä.

Hämeenlinna sai pari puolittaista vastaiskun paikkaa aivan lopussa KooTeepeen hakiessa kotivoittoa, mutta eväät varsinaisen maalipaikan luomiseen puuttuivat.

– Viimeiset syötöt hyökkäyksessä olivat huonoja tai vain sinne päin, Lempinen sanoi harvoista tilaisuuksista.

Painimiselta näytti

Ottelu Arto Tolsa –areenan keskenkuntoisella ja kovalla nurmella muistutti välillä enemmän painia kuin jalkapalloa. Siihen nähden ottelun erotuomari Mikko Leino päästi joukkueet vähällä.

KooTeePeestä varoitettiin Saku Kvistiä ja Hämeenlinnasta vain Gagnato katsoi keltaista 55. minuutilla.

– Rauhoittukaa, me joudutaan nyt pelaamaan kahta joukkuetta vastaan, Lempinen huusi tuolloin kentän laidalta.

Huuto tehosi, sillä loppu mentiin ilman kahnauksia.

– Siinä vaiheessa vaikutti, ettei tuomari viheltänyt KooTeePeen rikkeitä lainkaan, Lempinen selitti huutoaan pelin jälkeen.

FC Hämeenlinna yrittää voitto- ja maalitilin avaamista seuraavan kerran keskiviikkona Kaurialassa, kun vastaan tulee HIFK. (HäSa)

Asiasanat

Menot