Uutiset

Piste tuli tuliaiseksi

Moni oli etukäteen sitä mieltä, että HPK:n ja Pelicansin jääkiekkoliigan avausottelu on tasainen. Sellainenhan se myös oli. Hämäläispari tahkosi tasaisesti kolme erää ja jatkoajan, eikä ratkaisua nähty kuin vasta voittomaalikilpailun neljännessä parissa. Michal Repikin maali antoi kotijoukkue Pelicansille toisen sarjapisteen numeroin 4–3 (0–1, 2–0, 1–2).

Kolmannen erän puolivälissä näytti vielä pahasti siltä, ettei Hämeenlinnan Pallokerho saa liigakauden avauksestaan pistettäkään. Pelicans siirtyi Antti Bruunin viiden minuutin rangaistuksen aikana 3-1-johtoon ja oli menossa kotivoittoon.

Kerho iski kuitenkin kolmannen erän lopussa kahdesti ilman maalivahtia. Ensin Eero Somervuori laukoi kuudella neljää vastaan HPK:n maalin päähän, ja Zach Hamill tasoitti 32 sekuntia ennen loppua Marek Viedenskyn ja Juhani Jasun (0+2).

Pakko tehdä jotain

Myös HPK:n valmennusjohdolle voi jakaa kiitosta lopun noususta. Pasi Arvonen otti Juuse Saroksen pois maalista lähes neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen muistutti, että jotain kahden maalin takaa-ajoasemassa oli tehtävä.

– Ei siinä voi enää yhdellä aikalisällä tai maalivahdin poisottamisella tasoihin tulla. Onneksi se riitti nyt siihen, että saimme yhden pisteen mukaan.

HPK-uransa kahdella syötöllä avannut Jasu oli tappiosta huolimatta tyytyväinen kolmannen erän nousuun.

– Tosi hieno nousu kahden maalin takaa. Se kertoo aina jotain joukkueen luonteesta. Jokainen pelaaja on sitoutunut ja painamme loppuun asti. Olisimme voineet tietysti estää maaleja ja tehdä itse aikaisemmin, ettemme olisi jääneet kahden maalin taakse.

Kaksi hyvää, yksi huono

HPK pelasi avausottelussaan kaksi erää hyvin ja yhden oikein huonosti. Ensimmäisessä ja varsinkin kolmannessa erässä se oli parempi joukkue, mutta toisessa Pelicans oli selvästi edellä.

– Kausi on vielä sen verran nuori, että pelimme hakee itseään. Muutama harjoituspeli meni samalla tavalla – taso ei kestänyt täyttä 60 minuuttia. Asia pitää vain laittaa kuntoon. Ei siihen mitään estettä ole, Jasu muistutti.

Lukosta Kerhoon täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä pelasi samassa ketjussa Hamillin ja Jesse Saarisen kanssa. Koko kolmikko pääsi avausottelussa pisteille, kun Saarinen laukoi avauserässä ylivoimalla HPK:n 1-0-johtoon.

– Hyvältä tuntui pelata. Saimme luotua jonkin verran paikkoja, mutta toisaalta peli oli aika rikkonaista, kuten osasimme odottaakin. Sarja-avauksessa ja muutama kierros sen jälkeenkin tulee yleensä paljon jäähyjä, Jasu sanoi.

Laitahyökkääjä ei sulattanut Bruunin ryntäyksestä saamaa pelirangaistusta.

– Se oli aikamoinen tilanne. Kaveri (Repik) jäi ensin makoilemaan jäähän ja tuli samalla ylivoimalla tekemään maalin. Sen jälkeen hän osui vielä rankkareilla. Mielestäni se oli oksettavaa, mutta jokainen joukkue tavallaan, Jasu mietti.

Lehtonen näki tilanteen samoin.

– Bruunin ulosajo jäi kismittämään. En ole ennen nähnyt, että ohitaklauksesta ulos lentää, mutta kai sekin on mahdollista, Lehtonen sanoi.

HPK pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina kello 17 Ilvestä vastaan. Hämeenlinnalaisille kiekkojännäreille on tarjolla herkkua jo kello 12.30, kun HPK:n A-nuoret avaavat kotikautensa samassa hallissa Pelicansin vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic