Uutiset

Pisteet kotiin heikollakin pelillä

Keskiviikon lentopallokierroksen naisten Mestaruusliigan ottelu LiigaEura–HPK ei jää historiaan suurena lajin spektaakkelina.

LiigaEura on nyt liigan heikoin joukkue ja HPK näytti tekevän ajoittain lähes kaikkensa vajotakseen samalle tasolle. Mestaruusliigassa on harvoin nähty tasoltaan yhtä kehnoa ottelua.

HPK toki voitti ja otti neljännen kerran peräkkäin täyden pistepotin. Se on sinänsä kelpo saavutus, koska Kerholta on näistä peleistä puuttunut joukkueen kaksi ulkomaan apua.

Joukkueen onneksi Anna Boricheva on sentään pelikuntoinen. Vanhaan kotisaliinsa palannut Boricheva teki Kerholle 27 pistettä ja haki pelin jälkeen parhaan pelaajan palkinnot.

– Kiva oli tänne palata. Asuinhan täällä kolme vuotta ja Eurassa on paljon tuttuja. Ei tämä peli silti paljon muista itsellenikään eronnut. Minulla on jo aika monta ”kotisalia”, liigan pistepörssissä kärkiasemaansa vain vankistanut Boricheva sanoi.

Erätappio

HPK voitti kaksi ensimmäistä erää selvästi 25–14 ja 25–15, vaikka ei silloinkaan häikäissyt. Eura oli kuitenkin näissä erissä surkea, kun selkävaivainen Quincy Verdinkin teki oikeastaan vain virheitä.

Pitkältä tauolta kentälle tuli kuitenkin täysin laiskistunut HPK. Kolmas erä oli hämeenlinnalaisittain suorastaan karmean huono. Eura sai tietysti uutta virtaa onnistumisistaan ja veikin lopulta erän 25–23. Se oli joukkueen kauden toinen erävoitto ja ensimmäinen kotisalissa.

– Kahden helposti voitetun erän jälkeen pelimme muuttui. Teimme kolmannessa erässä tyhmiä virheitä, Boricheva myönsi.

– Kolmannessa erässä syöttömme heikkeni ja kohdistui väärään paikkaan. Eveliina Rautiainen (Euran libero) nosti hyvin ja puolusti erinomaisesti. Eura sai erän hyvyyttään, mietti HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen kohteliaasti.

Hänen mukaansa Kerhon hyökkäystehotkin hiipuivat tappioerässä. Ja se oli tietysti kummallistakin, koska Kerhon nosto oli siinä erässä tilastojen mukaan parempi kuin muissa erissä.

Neljännessä erässä HPK palautti marssijärjestyksen. Alkuvaikeuksin jälkeen erä tuli hämeenlinnalaisille selvin lukemin 25–17.

Kerho oli Borichevan jälkeen aika tasainen nippu. Annika Kivioja, Hanna Ylönen, Karoliina Friberg ja Pihla Pelkiö pääsivät kaksinumeroisille ja kaikki olivat tehotilastossa plussalla. Torjuntapinnoja Kerho otti 17 eli ihan hyvin meni sillä sektorilla.

Skender tulossa

HPK:n Italian apua Stefania Okakaa ei ole tiettävästi Hämeenlinnassa vähään aikaan näkynyt. Kroaatti Marina Skender on sitä vastoin tulossa hyvää vauhtia pelikuntoon. Jokainen lajia tunteva tietää, että Skender on yksi naisten liigan parhaista pelaajista ja merkittävä vahvistus joukkueelleen.

– Marina sai tänään harjoitusluvan. Murtuma hänen kädessään on parantunut täysin, Koskinen sanoi.

Harjoitusluvasta on toki jonkinmoinen matka pelikuntoon, mutta eiköhän Skender Kerholle tee pinnoja jo pikapuoliin.

– Meillä on kahdessa viikossa viisi peliä ja niistä nyt neljä pelattu. Kolme voitimme 3–0 ja nyt 3–1. Se on joukkueelta hyvä suoritus, vaikka näistä peleistä pitikin ottaa täydet pisteet. Jos vaikka ensi viikolla saisimme pikku hiljaa joukkueen tilanteen normalisoitumaan, Koskinen selvitti.

Lupaavat nuoret

LiigaEuralta on vielä pistetili avaamatta ja kyllä joukkue on keväällä mukana liigakarsinnoissa ellei ihmeitä satu. Euralaisella naisten lentiksellä on kuitenkin valoisa tulevaisuus, jos se saa lupaavat nuoret pelaajat pidettyä. Vasta 16-vuotiaat Sanna Ala-Kulju ja Piia Korhonen olivat Kerhoa vastaan hyvässä tikissä. Kummankin käsi kävi ikäisekseen oikein mallikkaasti.

Euran paras oli silti unkarilainen Szandra Szombathelyi, joka pelasi joukkueen valmentajan Reima Antolan mukaan kauden toistaiseksi parhaan pelinsä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic