Uutiset

Pisteet kotiin nihkeästikin

Aina ei voi olla parhaimmillaan, mutta silti voi voittaa.

A-nuorten SM-liigaa johtava Hämeenlinnan Pallokerho pystyy varmasti parempaankin peliin kuin sunnuntaina lappeenrantalaista SaiPaa vastaan Rinkelinmäellä. Kerhon tavallista aneemisempi esitys lihotti kuitenkin pistepottia täyden kolmen pojon verran: SaiPa kaatui maalein 3–1 (2–1, 0–0, 1–0).

– Voitto tuli, mutta meiltä tämä oli sellainen ohipeli. Olen tyytyväinen maalivahtipeliin ja kolmeen pisteeseen, sanoi HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Peli oli sarjajohtajalle odotetun vaikea lauantain kärkiottelun voiton (JYP 3–2) jälkeen. Kerhon maalivahti Juuse Saros oli kiekon tiellä 33 kertaa, kun SaiPan maalivahti Sami Holopainen joutui torjumaan vain 18 laukausta.

Tämä tilasto ei silti kerro koko totuutta, sillä kovin vähän oli kummallakin joukkueella maalintekopaikkoja.

– Ei SaiPa hyvä ollut. Meillä ei ollut kuitenkaan nyt kova nälkä. Vähän liikaa kuviteltiin itsestämme, Salo suomi, mutta myönsi samalla ymmärtävänsä tilanteen ja pelaajiaan.

– Itsekään en onnistunut. Pitäisi saada joukkue herätettyä paremmin näihin otteluihin, hän jatkoi.

Nukari taas vahva

Ismo Nikkinen teki HPK:n ensimmäisen maalin Ville Huhdan syötöstä. Se tuli maalinedushässäkästä. SaiPa tuli rinnalle Jere Elon osumalla.

Kolmas maali oli Joel Salon käsialaa. Iso ansio voittomaaliksi jääneeseen osumaan oli Tommo Nukarille, joka karvasi kiekon lappeenrantalaisilta hyvillä ja painavilla taklauksillaan. Nukari oli muutenkin joukkueensa ehdotonta eliittiä viikonlopun otteluissa Salon ja ketjun toisen laiturin Anton Ollikaisen kanssa.

Salon maalin jälkeen oli sitten hiljaista yli 45 minuuttia. Eetu-Ville Arkiomaa sinetöi loppunumerot tyhjiin kaksi sekuntia ennen loppua. Saros kruunasi hyvän päivänsä syöttöpisteellä.

Ottelu oli jopa harvinaisen siisti. SaiPa ei saanut yhtään jäähyä, Kerhokin vain yhden kaksiminuuttisen.

Puolustuspeli parasta

HPK on pystynyt pelaamaan tällä kaudella erittäin tiivistä viisikkopeliä. Kerholle on tehty 23 ottelussa 49 maalia – vähiten nuorten liigassa. Hyvän puolustuspelin lisäksi vastustajan vähät maalit selittyvät erinomaisella maalivahtipelillä. Juuse Saros on torjuntatilaston ykkönen komealla prosentilla 93,99.

– TPS teki meille kuusi maalia ja Blues seitsemän. Muuten vastustaja on tehnyt meille vähän maaleja. Puolustuspelimme on ollut kieltämättä hyvää. Se on tahdosta kiinni, Salo tuumi.

Kerho riuhtaisi sunnuntaina seitsemän pisteen eron sarjassa toisena olevaan Helsingin IFK:hon, joka on pelannut ottelun hämeenlinnalaisia enemmän. Kolmantena oleva Blues on yhdeksän pisteen päässä HPK:sta.

Nuorten liiga jatkuu Hämeenlinnassa keskiviikkona, kun HPK saa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Ensi lauantaina Kerho pelaa kotiottelun Oulun Kärppiä vastaan. (HäSa)

 

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020