Uutiset

Pisteet valuivat käsistä

Aika paljon muuttui toisella erätauolla HPK:n ja Espoon Bluesin välisessä tiistaina jääkiekkoliigan ottelussa.

HPK pelasi kaksi erää hyvin ja johti ansaitusti 2–1, mutta ilo oli kolmannessa erässä nopeasti ohi. Blues tuli vain 18 sekunnin pelin jälkeen 2–2-tasanumeroihin Daniel Widingin unelmalämärillä tulleella osumalla

Sen jälkeen HPK:n peli sekosi täysin. Blues pääsi maalipaikkoihin entistä useammin. Juuse Saros piti pelin tasoissa vähän erän puolivälin yli, mutta sitten Blues meni 3–2-johtoon Miro Aaltosen osumalla ja teki Kim Hirschovitsin tyhjään maaliin tekemällä maalilla lopussa loppunumeroiksi 4–2. Tappio oli HPK:lle viides peräkkäinen ja seitsemäs kahdeksassa edellisessä ottelussa.

HPK:n puolustaja Antti Bruun ei osannut heti pelin jälkeen sanoa, miksi hämeenlinnalaisten peli suli päätöserässä.

– Jaa-a, enpä tiedä mitä kävi. Pelasimme tosiaan kaksi erää hyvää peliä. Blues teki tietysti kolmannessa erässä ensimmäiseen vaihtoon maalin, enkä tiedä mikä turhautuminen tai paniikki siitä iski, mutta sen jälkeen emme saaneet enää otteesta kiinni, ja vastustaja teki tarvittavat maalit kolmeen pisteeseen, Bruun mietti.

Omakin kausi alakanttiin

Kokenut puolustaja palasi pitkästä aikaa HPK:n pelaavaan kuuden puolustajan kokoonpanoon. Hän laukoi vierasjoukkueen ensimmäisen maalin avauserässä. Bruun myönsi, ettei viime aikaisten otteluiden seuraaminen sivusta ole ollut helppoa.

– Ei se kivaa ole ollut katsoa, kun tappioita tulee ja viiva karkaa. Olen itsekin vetänyt kauden niin alakanttiin. Parempiakin fiiliksiä on uran aikana ollut, HPK:ssa ensimmäistä kauttaan pelaava puolustaja kertoi tuntemuksiaan.

HPK onnistui maalinteossa myös Joonas Vihko, joka sai maaliinsa mainion syötön Jesse Saariselta. Syöttöpisteen Kerhon laihaksi lohduksi jääneeseen 2–1-johtomaaliin sai myös ketjun sentteri Juha Kiilholma.

Bruunin maaliin esityön tekivät Otto Paajasen nelosvitjassa pelanneet Jere Karjalainen ja Juha Koivisto. Paajasen kolmikko oli tiistaina hämeenlinnalaisten parhaimmistoa.

Ammattiylpeys esiin

HPK:lla on runkosarjassa vielä yhdeksän ottelua jäljellä. Kerhon ero pudotuspeliviivan yläpuolella lähimpänä olevaan HIFK:oon on 12 pistettä, joten Hämeenlinnassa ei ilman isomman luokan ihmettä pudotuspelejä tänä keväänä nähdä, vaikka matematiikan taitajat joukkueelle vielä teoreettisen mahdollisuuden osaisivatkin laskea.

– Vaikealta näyttää, mutta ainakaan henkilökohtaisesti minulla ei ole vaikeaa latautua peleihin. Minulla on mennyt sen verran heikosti, että haluan näyttää pystyväni parempaan, Bruun sanoi.

Hän muistutti myös, että hämeenlinnalainen jääkiekkoyleisö ansaitsee parempaa kuin on tällä kaudella nähnyt.

– Kaikilla pitää olla ammattiylpeyttä, kun laittaa pelipaidan päälle. Silloin pitää vetää täysillä alusta loppuun asti. Sen verran olemme kyllä Hämeenlinnan yleisölle velkaa.

HPK:lla on paikka maksaa kotiyleisölle velkojaan ensimmäisen kerran heti perjantaina, kun kolme edellistä otteluaan hävinnyt SaiPa tulee vierailulle Hämeenlinnan Ritariareenaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020