Uutiset

Pisteet vihdoin vieraistakin

Kaksi kuukautta ja 21 vuorokautta.

Sen verran ehti kulua aikaa HPK:n edellistä kolmen pisteen vierasvoitosta jääkiekon SM-liigassa. Torstainakin Kerholla oli vaikeat hetkensä Tampereen Ilveksen vieraana, mutta sarjapisteet se vei mukanaan 4–1 (1–0, 1–0, 2–1) -voitolla.

– Oli todella tärkeää saada vierasvoitto. Meillä on ollut vieraissa aika vaikeaa viime aikoina. Muutenkin jokainen peli kauden loppuun asti on helkkarin tärkeä. Pitää raapia niin paljon pisteitä kuin vain on mahdollista, mietti HPK:n hyökkääjä Jaakko Turtiainen.

Turtiainen pääsi pelihommiin pitkästä aikaa. Turtiainen loukkaantui pahasti tammikuun 10. päivä Espoossa, kun Blues-puolustajan laukaus osui laitahyökkääjää naamaan. Paluu maistui nuorelle pelaajalle.

– Peli ei ollut kovin hyvätasoinen, mutta tässä vaiheessa kautta sarjapisteet ovat tärkeimpiä. Pelaaminen oli todella hauskaa. Olin aamusta asti innoissani. Pelikunto ei ollut vielä paras mahdollinen. Väsyin helposti, Turtiainen selvitti.

Akvaariossa hankalaa

Turtiainen joutuu pelaamaan seuraavat kolme ja puoli viikkoa kokopleksin kanssa. Hän myönsi, ettei akvaariossa ole kaikkein helpointa pelata.

– En tykkää siitä hirveästi. Sen takaa ei oikein näe sivuille eikä suoraan alaspäin. Lisäksi pleksi menee huuruun melko helposti, mutta kyllä sen kanssa nyt pelaa, Turtiainen kertoi.

Turtiaisen ilta oli värikäs. Hän teki Kerhon viimeisen maalin tyhjiin Ville Viitaluoman ja Johan Larssonin (0+2) syötöstä ja teki esityön Otto Paajasen alivoimalla tekemään 2-1-maaliin. Lisäksi laituri kulutti neljä minuuttia jäähypenkkiä. Ensimmäinen oli selvä kiinnipitäminen, mutta toisen Ilveksen maalivahti Ville Kolppanen sukelsi.

Joonas Pinomaa vihelsi Turtiaiselle maalivahdin estämisestä rangaistuksen, mutta kauempana tilannetta seurannut ja jo muutaman kerran aikaisemmin Kolppasta filmaamisesta varoittanut Mikko Kaukokari antoi myös maalivahdille rangaistuksen sukeltamisesta.

– Hermot meinasivat mennä. Kolppanen yritti samaa monta kertaa. Tuomarit eivät niihin menneet, mutta tässä tilanteessa hän sai heidät narutettua. Onneksi Kolppasellekin vihellettiin rangaistus, hämeenlinnalainen sanoi.

Tehopisteet kelpasivat

Reilut yksitoista minuuttia paluuottelussaan pelannut Turtiainen myönsi senkin, että tehopisteet maistuivat duunarille.

– Oli todella kiva päästä tehoille ja saada jokapäiväisestä kovasta työstä palkinto. Tehopisteet lämmittävät, vaikka joukkueen pisteet ovat tietysti kaikkein tärkeimmät. Omatkin tehot kuitenkin kasvattavat itseluottamusta ja parantavat otteita, Turtiainen näki.

Tehoille pääsivät Turtiaisen, Viitaluoman, Paajasen ja Larssonin lisäksi myös avausmaalin tehnyt Jere Sallinen, kolmannen osuman laukonut Juha Kiilholma ja sen syöttänyt Teemu Rautiainen. Yksi HPK:n voiton takuumiehistä oli maalivahti Mika Järvinen, joka oli jälleen kerran mainio.

Kerho nykäisi eroa

Kaksi peräkkäistä kolmen pisteen voittoa tekivät hyvää myös Kerhon tilanteelle sarjataulukossa. Joukkue on kuudentena viimeisellä varmalla puolivälieräpaikalla tasapisteissä viidentenä olevan Tapparan kanssa. JYP on neljäntenä vain pisteen edellä, eikä toisena olevaan KalPaan ja kolmantena olevaan Kärppiin ole kuin kolme ja kuusi pistettä.

Seitsemäntenä olevaan HIFK:hon HPK repäisi viiden pisteen kaulan. HIFK (76 pistettä), Lukko (76), Ässät (76) ja SaiPa (75) ovat vain pisteen sisällä. Yhdentenätoista oleva Blues on jäänyt viimeisestä säälipleijaripaikasta viisi pistettä. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020