Uutiset

Pitkä putki poikki Orivedellä

Hämeenlinnalaisen naislentopalloilun neljäntoista kauden mittainen mitaliputki liigassa napsahti poikki tylyllä tavalla keskiviikkona Orivedellä. Hurmoksessa kotisalissaan huseerannut Oriveden Ponnistus kyykytti Kerhoa toisessa pronssiottelussa tylyin eräluvuin 25–13, 25–14, 25–23 ja jyräsi mitaleille voitoin 2–0.

HPK oli todella hengetön keskiviikon ottelussa. Vasta kolmannessa erässä joukkue sai pelinsä rullaaman, mutta se oli jo liian myöhäistä – erän ratkaisupalloissa OrPon henkinen kantti kesti paremmin.

– Kyllä tämä peli nitkahti jo ensimmäisessä erässä tilanteessa 8–1. Meillä ei yksinkertaisesti löytynyt sellaista joukkuetta, jolla tällaiset ottelut hoidellaan. Olimme kahdessa ensimmäisessä erässä jo sillassa tilanteessa 21–13. Nyt ei voi muuta kuin onnitella OrPoa. Joukkue ansaitsi mitalinsa, myönsi HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna.

OrPo pohjusti tärkeän ottelun voittoaan hyvillä syötöillä ja torjuntapelillä. Lopusta taisi pitää huolen fanaattinen kotiyleisö, joka kannusti omiaan taukoamatta.

– OrPo yksinkertaisesti murensi vastanottomme vahvalla syöttöpelillään. Joukkue oli koko ajan kuskin paikalla ja teki meistä todella huonoja, Sarna murehti.

OrPo jatkoi keskiviikkona siitä mihin se jäi sunnuntaina Hämeenkaaressa. Kahden tappioerän jälkeen joukkue voitti kolme seuraavaa ja nappasi niskalenkin keskiviikon otteluun.

Kerhon yleispelaaja Riikka Tiilikainen odotteli joukkueeltaan vahvaa alkua Orivedellä.

– Kotona meillä oli ihan toisenlainen meininki pelin alussa. En osaa sanoa, mikä tänään meni pieleen. Jos olisimme voittaneet kolmannen erän, olisi pelin kulku ollut ehkä erilainen, Tiilikainen pohti.

OrPolla riitti virtaa

Oriveden päävalmentaja Tuomas Alatalo sai suojateistaan paljon irti loppukaudesta. Kauden viimeiseen peliinkin joukkue oli latautunut täydellisesti.

– Loistava peli likoilta. Teimme juuri niitä asioita, joita etukäteen sovittiin. Työmoraali oli todella korkealla.

– Täytyy myöntää, että pronssi maistuu todella hyvältä, vaikka emme aivan tavoitteeseemme yltäneetkään. Kyllä meillä nimitäin oli mestaruus kiikarissa, Alatalo sanoi.

Tyytyväinen Alatalo myönsi myös sen, että nimenomaan HPK:n kukistaminen kruunasi kauden.

– En kiellä sitä, ettei Kerhon pitkän mitaliputken katkaiseminen lisää pronssin arvoa, Alatalo nauroi.

Myös OrPon keskitorjuja Eeva Puukka myhäili tyytyväisenä mitali kaulassaan. Joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon keskiviikon pelissä niiannut Puukka urakoi mainion ottelun.

– Torjuntapelini onnistui tänään hyvin. Koko joukkue onnistui myös latautuman kamppailun hyvin. Henkinen kantti ratkaisi tämän pelin samalla lailla kuin Hämeenlinnassa. Olimme enemmän joukkue ja sehän yleensä riittää voittoon, muistutti kolmatta liigamitaliaan OrPossa juhlinut Puukka. (HäSa)