fbpx
Uutiset

Pitkä tie Riipin kylästä mestaruuteen

HPK:n pakin Katja Riipin, 35, mestaruushaave täyttyi hänen uransa kahdeksannessa SM-finaalisarjassa. Riipin kaulaan ripustettiin tiistaina pitkän uran ensimmäinen mestaruus.

Riipi oli lisäksi kuusi vuotta sitten Sveitsin finaalisarjassa häviävänä osapuolena.

Riipi joutui jännittämään vielä tiistainakin, kun kultamitaleja jaettiin. Hän sai omansa vasta viimeisenä pelaajana.

-Tuli jo mieleen, enkö saa kultamitalia nytkään. Mitaleita ei jaettu aakkos- eikä numerojärjestyksessä. Tulihan se sieltä ihan randomina, huokaisi Riipi.

Riipi on kiekkoillut SM-sarjassa aiemmin Oulun Kärpissä, Ilveksessä ja Itä-Helsingin Kiekossa.

Riipi on kotoisin Sodankylän Riipin kylästä.

-Siellä 32 kilometriä pelkkää metsää. Kylällä oli silloin 150 asukasta, mutta nykyään taitaa olla alle 100 ihmistä. Se on täysin kuoleva kylä, Riipi totesi.

Riipi on edustanut Suomea yhteensä kymmenen kertaa arvokisoissa. Hän oli mukana Suomen naisten ensimmäiseen olympiamitalin saavuttaneeseen lätkäjoukkueessa Japanin Naganossa 1998, jolloin Suomi nappasi pronssin.

– Naganon pronssi oli monessa suhteessa käännekohta. Kisoissa näki paljon muiden lajien urheilijoita. Olympiakisat antoivat lisäpontta. Jääkiekosta tuli tavoitteellista, kun SM- ja MM-kisojen lisäksi muutakin, hän korostaa.

Riipi on saalistanut neljä (1997, 1999, 2000 ja 2004) MM-pronssia ja yhden EM-pronssin vuonna 1996.

– Silloin se EM-pronssikin oli pettymys, kun ennen minua oli tullut aina joko kulta tai hopea, Riipi muistelee.

Riipi työskentelee esimiehenä Itellalla Helsingin Haagassa. 176 maaottelua pelannut Riipi on asunut Helsingissä jo 11 vuotta. (HäSa)

Menot