Uutiset

Pitkän kaavan kautta kohti pudotuspelejä

HPK ja Pihtiputaan Pislaploki ottivat kaiken irti lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan viimeisestä ottelustaan. Kumpikin sai hioa kuvioitaan pudotuspeleihin niin pitkään kuin mahdollista – täydet viisi erää. HPK lähti Hämeenkaaresta lopulta voittajana.

HPK:n ja Pislaplokin sijoitukset oli sementoitu jo ajat sitten. Kerho sijoittui sarjassa toiseksi ja se pääsee suoraan välieriin.

Seuraavan kerran HPK pelaa Hämeenkaaressa keskiviikkona 14. maaliskuuta, kun semifinaalit alkavat. Vastustaja on vielä hämärän peitossa, mutta eiköhän se runkosarjan kolmonen Oriveden Ponnistus ole niin kuin viime vuosina tapana on ollut. OrPon pitää toki hoidella ensin LP Kangasala puolivälieristä kesälomalle.

Pislaploki aloittaa puolivälieränsä keskiviikkona Eurassa. Välieriin pääsee kahdella voitolla.

HPK pelasi lauantaina kaksi ensimmäistä erää iloisesti ja vei niitä selvästi.

-Vastaanotto, syöttö ja torjunta, selvitti Kerhon päävalmentaja Dirk Sauermann voittoerien avaimia.

Kolmannessa erässä vastaanotto notkui etenkin Pislaplokin Emily Stockmanin syöttöjen edessä. Oma syöttökin helpottui. Sama jatkui seuraavassakin erässä, jossa HPK:lla oli kuitenkin jo tilaisuutensa (23-20) päättää peli. Viides eräkin oli vaihteleva. Nyt oli Kerho kuitenkin erän lopussa kovempi – ja puhtaasti kotimaisin voimin.


Pihlajamäki torjui

HPK käytti koko kynnelle toistaiseksi kykenevää pelaaja-arsenaaliaan. Keskipelaajista nousi esiin Laura Pihlajamäki, joka torjui peräti 11 pistettä. Pihla Pelkiökin nappasi kolme torjuntapinnaa kolmeen pelaamaansa erään.

-Vähän vuoristorataahan se oli. Meillä oli tosi hyviä pätkiä, mutta mahtui sinne tyhmiäkin juttuja. Vastustajan Stockman syötti pitkiä putkia, Pihlajamäki jutteli.

Hän oli tyytyväinen, kun oma torjuntapeli loksahti paikoilleen.

-Kieltämättä se tuntui hyvältä. Sain rentoutta peliin ja pallo tarttui kivasti.

Joukkueensa runkosarjaa Pihlajamäki piti kaksijakoisena.

-Ennen loukkaantumissumaa pelimme kulki hyvin. Pystyimme kuitenkin niiden jälkeenkin pitämään hyvin paikkamme kakkosena.

Pihlajamäen mukaan Kerhon peli alkaa olla kuosissa.

-Hiottavaa kuitenkin yhä on. Meidän treeneissä ehkä harjoiteltava toisillemme puhumista ja virheitä on pystyttävä karsimaan. Ensin on keskityttävä omaan peliin ja sitten mietittävä vähän vastustajaa, kun se on selvillä, hän tiivisti.

HPK:n hyökkäyspelin tehokkaimmat olivat Pauliina Vilponen ja Karoliina Kyllönen. Sanni Rihu antoi palaa ennakkoluulottomasti. Hän oli hyvä. Ivana Kujundzic sai huilata kaksi erää, Lauren DeGirolamo kolme. Passarit Maria Eskola ja Noora Venho pelasivat myös ottelun lähes puoliksi.

Kerho valmistautuu välieriin muun muassa pelaamalla ensi viikonloppuna kahdesti tyttöjen maajoukkuetta vastaan.


Pislaploki heräsi

Pislaploki ei ole varmaan koskaan ollut yhtä lähellä voittoa Hämeenkaaressa kuin lauantaina. Niukka tappio ei kuitenkaan paljon vieraiden hämeenlinnalaista päävalmentajaa Satu Natusta harmittanut.

-Haimme hyvää tatsia puolivälieriin. Pitkän tauon jälkeen löytyi rohkeutta syöttöihin ja hyökkäyksiin. HPK on hyvä torjuntajoukkue niin kuin on puolivälierien vastustajamme Eurakin. Olen tyytyväinen, kun tasomme nousi kahden erän jälkeen. Emilyn syöttöjen onnistumisesta – seitsemän ässää, ei yhtään virhettä – olen iloinen. Hänen syöttönsä on nimittäin ollut hukassa, Natunen selvitti. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020