Uutiset

Pitkän linjan jonottaja sai vihdoin tontin

Tervakosken uimahallin kahviossa ei ollut yleisöryntäystä, mutta mukavaa kuhinaa kuitenkin, kun taajaman uusia tontteja tuli jakoon perjantaiaamuna. Tontteja varattiin yhteensä kuusi kappaletta.

Tontteja oli tarjolla kaiken kaikkiaan 34. Niistä 28 sijaitsee Tervakosken uudella Eväsojan asuinalueella moottoritien ja vanhan kolmostien välissä. Kuusi tonttia sijaitsee Tammirannan tuntumassa koulun ja Varatien lähellä.

Jonottajan yö meni autossa

Ensimmäisenä jonossa oli tervakoskelainen Anne Puukari.

-Aloitin jonottamisen kaksikymmentä vaille seitsemän torstai-iltana. Alkuillasta olin mieheni kanssa, myöhemmin tuli äiti kaveriksi.

Yö meni autossa istuen.

-Meillä oli paljon vaatetta päällä. Välillä piti pitää autoa käynnissä. Onneksi ei ollut kovin kylmä yö.

Puukarin lisäksi yön yli jonotti yksi mies.

-Olin kuullut, että Janakkalassa on jonotettu kaksi ja puoli vuorokauttakin. Ajattelin, että kaksitoista tuntia voin tähän uhrata.

Puukari ei kaduttanut aamulla, vaikka hän olisi saanut mieluisan tontin vähemmälläkin vaivalla.

-En olisi pystynyt kotona nukkumaan kuitenkaan.

Tammiranta meni sivu suun

Helsingistä kotoisin oleva Puukari on odottanut tonttia Tervakoskelta jo pitkään. Hän kertoo, että perhe olisi halunnut 2000-luvulla rakentaa Tammirantaan, mutta alueen käyttöönotto viipyi ja viipyi valitusten takia eikä tontteja päästy jakamaan.

Lopulta perhe kyllästyi ja osti talon Järvenpäästä. Pari vuotta sitten he palasivat Tervakoskelle, ja nyt siis vihdoin onnisti tonttiasiassa.

Puukari varasi Paperintekijäntien varresta tontin, jolle voi rakentaa yksikerroksisen omakotitalon.

-Se paikka kiinnosti, koska se on lähellä koulua, ja meillä on lapsi alakoulussa.

Rakentamisaikataulusta Puukari ei osaa vielä sano.

-Ensin täytyy saada Järvenpään talo myydyksi.

Sopiva aika hankkia tontti

Juha Savolainen oli tonttijonossa neljäntenä ja sai haluamansa tontin Eväsojalta.

Riihimäeltä vuonna 2006 muuttanut Savolainen oli kymmenen ensimmäisen joukossa, joka rakensi Tammirannan alueelle. Nyt hän on sitten ensimmäisten joukossa, joka rakentaa Eväsojalle.

-Nämä tontit tulivat tarjolle juuri sopivaan aikaan. Tarvitsemme lisää tilaa, kun on kaksi lasta ja elämäntilanne on muuttunut, Savola sanoi.

Tammirannan läheltä varattiin perjantaina kolme tonttia ja Eväsojalta kolme. Varaajat maksoivat heti tuhannen euron varausmaksun.

Pääosa Eväsojan tonteista luovutetaan toukokuussa. Tammirannan uusista tonteista osa luovutetaan kesäkuussa ja osa ensi vuoden kesäkuussa. (HäSa)