Uutiset

Pitkien päivien palkinto

Tamperelainen Aki Heiskanen oli Hämeenlinnassa viikonloppuna järjestetyn straightpoolin Mestaruussarja-kilpailun ykkönen. Hän voitti myöhään sunnuntaina päättyneessä finaalissa nokialaisen Abba Al-Marayatin 150–103.

– Molemmat olivat finaalissa jo vähän väsyneitä, ja virheitäkin tuli. Starigthpoolissa pelataan pitkiä pelejä, jotka vaativat jatkuvaa keskittymistä. Sunnuntainakin aloitimme jo kymmenen aikaa, joten päivää venyi pitkäksi, voittaja kertoi.

Hän oli kuitenkin tyytyväinen kahden päivän urakkaan, jonka aikana hän onnistui kahdesti noin sadan pisteen sarjan tekemisessä.

Heiskanen selvitti tiensä loppuotteluun voittamalla välierässä Jesse Huttusen 125–33. Al-Marayati oli välierässä Petri Makkosta parempi pistein 125–115.

Saariselle kolme ottelua

Hämeenlinnan Biljardiseuran Kimmo Saariselle siunaantui kotikilpailuissa kolme ottelua. Hän voitti niistä keskimmäinen, mutta kaksi tappiota päätti hämeenlinnalaisen kilpailun jo lauantaina, eikä tämä päässyt taistelemaan kilpailun kärkisijoista sunnuntain cup-kierroksilla.

– Ei kilpailu minulle tavallaan pettymys ollut. Minulla on aika paljon snooker-taustaa, jota vastaan lähdin pelaamaan, eikä minulla ollut oikeastaan odotuksia. Lähdin kokeilemaan, mitä tapahtuu. Ensin minulle tuli niukahko häviö, sitten voitto ja lopuksi ratkaisuvaiheessa niukin mahdollinen tappio. Se oli pienistä kiinni.

Straightpoolikin on snooker-miehelle tuttu peli jo vuosien takaa.

– Kymmenkunta vuotta sitten pelasin tätä Mestaruussarja-tasoa, joka on korkein mahdollinen taso. Snooker on kuitenkin ollut pelaamiseni intohimo. Tätä olen pelannut aina ihan puhtaalta snooker-pohjalta, enkä ole tätä koskaan juurikaan harjoitellut. Pelit ovat kuitenkin sen verran erilaisia, että pro-pelaajille on vaikea pärjätä, jos tätä ei harjoittele samalla tavalla kuin he harjoittelevat ja kuuluu harjoitella, hän sanoi.

Kovatasoinen kilpailu

Saarisen mukaan Hämeenlinnan kilpailuissa oli kova taso.

– Täällä ei ole mukana kuin hyviä pelaajia. Kaikki mukana olevat ovat kykeneväisiä rankaisemaan virheistä. Täällä niitä ei saa samalla tavalla anteeksi kuin alemman sarjan kilpailuissa, hämeenlinnalainen muistutti.

Hän oli tyytyväinen, että lähti kokeilemaan kotiseuran kilpailuun.

– Oli tarkoituskin vain lähteä katsomaan, missä menen tässä pelissä. Snookerin SM-kisoissa toukokuussa on joka tapauksessa pääpanostukset, Saarinen sanoi.

Snookerin SM-kilpailuiden alkukilpailu pelataan Helsingissä toukokuun alkupuolella. SM-finaalien vuoro on niin ikään Helsingissä toukokuun 24. päivä.

– Oikein muuta ei voi tehdä kuin vetää pari kuukautta tehotreeniä. Viime vuonna olin kahdeksan parhaan joukossa ja hävisin mitalin kalkkiviivoillam, mutta tänä vuonna olisi tarkoitus parantaa, Saarinen kertoi tavoitteestaan.

Ensi lauantaina SM-kisaa

Hämeenlinnan Pool Cafessa pääsee seuraamaan kovan tason biljardinpelaamista myös ensi lauantaina, kun Hämeenlinnan Biljardiseura järjestää toisen vuonna peräkkäin naisten 10-pallon suomenmestaruuskilpailut.

SM-kilpailut alkavat kello 10 ja mukana on ainakin kolme Hämeenlinnan Biljardiseuran pelaajaa. Hallitsevan suomenmestarin Marika Poikkijoen osallistuminen ratkeaa ensi viikon aikana. Maailman mittakaavassakin kovatasoisten pelaajien joukkoon lukeutuvalla Poikkijoella on SM-kisojen jälkeisellä viikolla edessään Euroopan-kiertueen kilpailu. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020