Uutiset

Pitsannälkä vei ministeriltä viran

Pitsannälkä koitui Kanadan siirtolaisasioista vastaavan ministerin Judy Sgron kohtaloksi, sillä hän joutui eroamaan virastaan perjantaina sen jälkeen, kun intialaissyntyinen pitseriayrittäjä oli kertonut viranomaisille ministerin ehdottamista hämäräperäisistä sopimusjärjestelyistä.

Pitseriayrittäjä Harjit Singhin mukaan ministeri oli pyytänyt yrittäjää toimittamaan hänen kampanjatoimistoonsa pitsaa, valkosipulileipää ynnä muita herkkuja sekä hieman lisätyövoimaa. Vastapalvelukseksi ministeri Sgro lupasi hoitaa Singhin maahanmuuttoasiat kuntoon.

Singh oli otollinen kohde ehdotukselle, sillä häntä odottaa karkoitus Kanadasta passiepäselvyyksien vuoksi. Sgron mukaan Singhin syytteet ovat räikeää vääristelyä.

Sgron toimet eivät ole suinkaan ensimmäistä kertaa tutkinnan kohteena, sillä Kanadan parlamentti tutkii parhaillaan tapausta, jossa ministeriä syytetään oleskelu- ja työluvan järjestämisestä romanialaiselle stripparille, joka työskenteli hänen vaalikampanjassaan.

Oppositiopuolue konservatiivien puheenjohtaja Stephen Harper vaatii, että siirtolaisministeriön asiat on tutkittava perin pohjin, sillä ministeriötä kohtaan on esitetty useita vakavia syytöksiä.

STT-Reuters

Johnny Ramone sai patsaan Hollywoodiin

The Ramones -yhtyeen kitaristia Johnny Ramonea esittävä patsas paljastettiin viikonvaihteessa Hollywoodin Forever-hautausmaalla, kertoo internetsivu Canada.com.

Tuottaja Rick Rubin intoutui patsaan paljastustilaisuudessa ylistämään viime syksynä 55-vuotiaana edesmenneen kitaristin bändiä oikein urakalla.

– The Ramonesin vaikutus rockmusiikin historiassa on yhtä suuri kuin The Beatlesin, Rubin ylisti.

Toinen puhuja oli The Ramonesin alkuperäinen rumpali Tommy Ramone. Rumpali-Ramonen mielestä patsas kiteyttää The Ramonesin musiikin hengen.

– Johnny halusi, että Ramones-faneilla on paikka, johon voi tulla tuntemaan yhteyttä bändin musiikin kanssa, The Ramonesin alkuperäisen kokoonpanon ainoa hengissä oleva jäsen Tommy Ramone totesi.

Johnny Ramonea esittävälle pronssipatsaalle kertyi hintaa noin 75 000 euroa.

STT

Venäjän patriarkka hyväksyy biotunnisteet

Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Aleksi II hyväksyy uudet biotunnisteilla varustetut henkilöystodistukset, vaikka niiden on Venäjällä väitetty olevan peräisin itsestään antikristuksesta.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Venäjän kirkon päämies on antanut hyväksyntänsä henkilöystodistuksille, joihin digitaalisesti tallennettu passin kantajan sormenjälki sekä valokuva silmän iiriksestä. Aleksi II:n mukaan uudet dokumentit eivät kanna ”pedon merkkiä”, vaan sopivat kunnon kristittyjen käytettäväksi.

Kommunismin ja siihen liittyvän ateismin romahdus on avannut Venäjällä markkinat erilaisille lahkoille ja taikauskolle. Biotunnisteiden ohella Venäjällä on noussut kohu myös uudesta verojärjestelmästä, jossa jokaiselle kansalaiselle on annettu oma henkilökohtainen tunnusnumero.

Aleksi II:n mukaan kirkon jäsenten ei tule kuunnella vääriä profeettoja, joiden mukaan virallisiin dokumentteihin on sijoitettu saatanallisia symboleja.

– Jos me heikennämme kirkkoa sisältäpäin tällaisilla huhuilla ja myyteillä, siitä ei seuraa mitään hyvää, Aleksi II sanoi Itar-Tassin mukaan.

STT-AFP

Batman hyppi seinille avioeroisien puolesta

Viittaveijari Batmaniksi pukeutunut mies kiipeili maanantaina Hollannissa pitkin Utrechtin oikeustalon ulkoseiniä. Kyseessä oli mielenosoitus. Batman halusi teollaan kiinnittää huomiota siihen, että eronneet isät saavat hänen mielestään oikeuslaitokselta tylyä kohtelua, kertoo internetsivu expatica.com.

Utrechtin Batman kertoi olevansa Isät oikeuden puolesta -järjestön jäsen. Järjestön tavoitteena on helpottaa isän ja lapsien tapaamisia avioerojen jälkeen.

Utrechtin Batmanilla ei ollut mitään kiirettä laskeutua takaisin kadulle.

– Olen täällä niin pitkään kuin mahdollista, lepakkomies huuteli korkeuksistaan, mutta lopulta Batman sentään palasi kadulle poliisien huomaan.

Lepakkomiehiä on viime aikoina ollut Hollannissa liikkeellä enemmänkin. Syyskuussa eräs Batman oli tositoimessa Haagissa.

STT

Päivän lehti

11.7.2020