Uutiset

Pivotkerho pärjäsi Hyvinkään kilpailuissa

Pivotkerhon seniori 2B-luokan pari Juha Riihimäki–Mona Riihimäki voitti kultaa seitsemän parin vakiokisassa Hyvinkäällä pidetyissä tanssiurheilun aluekisoissa. Pari voitti aunnuntaina tangon, wieninvalssin ja quickstepin ja oli toinen slow foxissa ja kolmas valssissa.

Latinalaistansseissa Riihimäet olivat kuudensia seitsemän parin suorassa finaalissa. Tuloksissa oli paljon hajontaa kisaparien kesken. Jotkut tuomareista arvostivat Riihimäkiäkin ykköspariksi joissain tansseissa. Parhaiten pivotparilta sujuivat samba ja cha-cha, joissa pari sijoittui kolmanneksi.

Kisa oli Riihimäille ensimmäinen pelkästään oman luokkalaisten kesken käyty kilpailu, sillä aiemmissa koitoksissa mukana on ollut myös A-luokan pareja.

– Hyvä kisatulos antaa intoa jälleen ensi viikolla jatkuviin tanssiharjoituksiimme, Mona Riihimäki viestitti tyytyväisenä.

Seniori 3C-luokan pari Seppo Keskinen–Tuula Kauppinen voitti hopeaa kuuden parin suorassa latinalaistanssifinaalissa. Pari oli toinen kaikissa tansseissa. Keskinen–Kauppiselta puuttuu enää yhdeksän nousupistettä B-luokasta.

Kahdeksan parin vakiosemifinaalista hämeenlinnalaispari pääsi finaaliin lähes täysin tuomamerkinnöin. Finaalissa, jossa kaksikko voitti quickstepin, pari oli lopulta kolmas. Pronssipalkinnon siivittämänä kaksikko nousi B-luokkaan.

– Ihmeellistä, että quickstepimme arvostettiin noin korkealle, sillä itsestä tuntui, että juuri siinä tanssissa sähläsimme. Mutta on hienoa nousta taas vaativampaan luokkaan. Ainakin valssimme koreografiaa meidän täytyy heti muuttaa, Kauppinen suunnitteli iloisena.

Lapsi 2E -luokkaan vuoden alussa siirtynyt pari Oliver Painilainen–Karoliina Parkkinen nousi hopeakorokkeelle kymmenen parin kisan jälkeen. Semifinaalista hämeenlinnalaispari pääsi neljäntenä finaaliin, jossa kaksikko tsemppasi lisää ja jätti taakseen vielä muutaman parin. Painilainen–Parkkinen voitti samban, oli toinen valssissa, tangossa ja cha-chassa ja kolmas quickstepissä. Puolesta välistä musiikkia väärään rytmiin tanssittu jive pudotti parin tanssissa kuudenneksi.

Seniori 4 A-luokan pari Mauri Vähäsöyrinki–Riitta Loikkanen voitti sekä latinalaistanssi- että vakiokisan Savonlinnassa järjestetyissä aluekilpailuissa lauantaina. Kumpaankin kisaan osallistui kaksi paria. Hämeenlinnalaispari voitti selkeästi vakiokisan, vain valssissa pivotpari oli toinen yhden tuomarimerkinnän erotuksella. Lattareissa käytiinkin tiukempi kisa, sillä Vähäsöyrinki–Loikkanen voitti samban, cha-chan ja jiven, mutta oli toinen kahdessa muussa tanssissa. (HäSa)

Asiasanat