Uutiset

Play off on jo ovella

Runkosarja ohi ja edessä pudotuspelit.

Tämä on nyt pelin henki lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Puolivälieräparit ovat selvillä maanantaisen valintatilaisuuden jälkeen. Runkosarjan voittaja Salon LP Viesti saa valita ensimmäisenä vastustajansa sijoille 5–8 sijoittuneista joukkueista, jotka ovat järjestyksessä Rovaniemen Woman Volley, Pihtiputaan LiigaPloki, Kuusamon Pölkky ja LP Vampula.

Toinen valitsija on sarjassa toiseksi yltänyt HPK. Kolmanneksi tuli Oriveden Ponnistus ja neljänneksi LP Kangasala.

HPK päätti runkosarjan 3–1-vierasvoittoon Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. HPK:n pinnarohmu oli Anna Boricheva, jonka saldo oli komea 23/+16. Keskipelaaja Michaela Madsen (16/+16) oli myös mahtivireessä. Madsenin käsiin pysähtyi kuusi Plokin hyökkäystä. Kauden aikana Kerholle eniten pinnoja takonutta Lexi Erwiniä säästeltiin tuleviin koitoksiin.

Kerhon kannalta ilahduttavaa oli sekin, että valkovenäläinen Ekaterina Skrabatun on toipunut silmävammastaan pelikuntoon juuri passelilla hetkellä.

– Ei optimaalinen ottelu, koska meillä oli takana kova lihaskuntoharjoitusten viikko. Alkumme oli vähän tahmea, mutta toisaalta vastustajakin pelasi hyvin, Madsen selvitti.

Plokin päävalmentaja Teemu Oksanen myönsi, ettei kotijoukkue pysynyt kolmannessa ja neljännessä erässä enää Kerhon kyydissä.

– Pelimme ei riittänyt, kun HPK paransi torjunta- ja syöttöpeliään, hän tuumi.

Napolitano nukkuu yön yli

Tulevat play off -koitokset ja maanantain valinnat olivat tapetilla sunnuntaina vähintään siinä missä runkosarjan päätöspelikin. Pihtiputaan salissa kotijoukot arvioivat, että HPK ottaa vastustajakseen nimenomaan LiigaPlokin, kun Viesti on pakan päältä valinnut ensin LP Vampulan.

HPK:n valinnan tekevä päävalmentaja Bruno Napolitano ei seuraavasta vastustajasta sanonut vielä sanaakaan.

– Tiedän maanantaina, minkä joukkueen valitsemme. Teen päätöksen, kun olen nukkunut yön yli, Napolitano hymyili.

HPK voi olla runkosarjaansa tyytyväinen. 22 ottelustaan Kerho voitti 19. HPK hävisi kummatkin ottelunsa LP Viestille ja otteluruuhkassaan kotiottelun Woman Volleylle. HPK jäi 8 pisteen päähän Viestistä, mutta toisaalta eroa kolmanneksi tulleeseen OrPoon syntyi lopulta peräti 14 pistettä.

Niinkin voi varmasti väittää, että italialaisten valmentajien (Napolitano ja Luca Chiappini) komennossa HPK:n peli kehittyi selvästi kauden aikana. Verkkotorjunnoissa HPK oli liigan kärkijoukkue.

– Joukkueen teho on nyt hyvä. Torjuntapelimme ei kuitenkaan ole merkittävästi parantunut kauden aikana, Napolitano arvioi osa-aluetta, joka on ollut yksi hämeenlinnalaisjoukkueen vahvuuksista kauden alusta lähtien.

Mestaruusliigan torjuntatilaston kuningatar on HPK:n Michaela Madsen. Myös Kerhon toinen keskipelaaja Karoliina Friberg on yksi sarjan kärkitorjujista.

Asiasanat