Uutiset

Play offin huumaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan tienoon urheilun kuluttajien herkkuhetket jatkuvat heti tiistaina. Play off -pelien huumaa on tarjolla sekä Ritariareenassa että Elenia-areenassa.

HPK:n A-nuorten liigataival jatkuu kolmannessa välieräottelussa Tampereen Ilvestä vastaan. Joukkueiden tähänastiset pelit ovat olleet todella tiukkoja. HPK voitti ensimmäisen Tampereella, mutta Ilves oli niukasti parempi sekä lauantaina Hämeenlinnassa että sunnuntaina Hakametsän kotihallissaan.

Tilanne on nyt se, että HPK on pakkovoiton edessä. Jos Kerho häviää tiistaina, sen kausi huipentuu pronssiottelussa ja Ilves menee loppuotteluihin. Voitolla HPK venyttää välieräratkaisun torstaiksi Tampereelle.

Myös HPK:n B2-junioreilla on ratkaisuottelu tiistaina Rinkelinmäellä. Vastassa on helsinkiläinen Karhu-Kissat ja edessä jo viides puolivälieräottelu, jonka voittaja menee välieriin.

Salibandyn miesten Divarin puolivälierät ovat edenneet katkon paikkaan. Runkosarjan voittanut Steelers saa tiistaina vastaansa Wirmon, joka yllätti hämeenlinnalaiset ensimmäisessä puolivälieräottelussa lauantaina Elenia-areenassa. Steelers kuitenkin kuittasi kotitappionsa seuraavana päivänä Mynämäellä.

Divarin toinen hämeenlinnalaisjoukkue Lammin Salibandy pelaa kotiottelunsa Lahden suurhallissa. Se kohtaa tiistaina kolmannessa ja ratkaisevassa puolivälierässään kuopiolaisen Welhot. LaSB voitti lauantain kotiottelunsa, mutta hävisi sunnuntaina maalilla Kuopiossa.

Kerhon naisilla tiukka paikka

HPK:n naisten lentopallojoukkue on ajanut itsensä selkä seinää vasten. Se on hävinnyt kolme välieräotteluaan LP Kangasalle. Tiistaina joukkueet pelaavat neljännen kerran. Jos LP Kangasala voittaa kotisalissaan, se menee finaaliin ja Kerhon kausi päättyy pronssipeleissä. Välieräsarja jatkuu heti keskiviikkona Elenia-areenassa, jos HPK palaa tiistaina voittajaksi.

Pudotuspelivaihe on ollut HPK:lle jopa dramaattinen. Pihtiputaan LiigaPlokin Kerho pudotti jatkosta suoraan kolmessa ottelussa, mutta siinä sarjassa vaikeudet jo alkoivat. Loistavasti kevätkaudella pelannut keskipelaaja Michaela Madsen loukkaantui ja hänen pelikautensa päättyi. Yhden johtavan pelaajan poissaolo sekoitti HPK:n pelaamista hämmästyttävästi. Selvää on, että sunnuntain uudet loukkaantumiset (Eveliina Rautiainen ja Anna Boricheva) tulivat Kerhon kannalta todella ikävään saumaan.

Päävalmentajaakin HPK ehti jo vaihtaa. Bruno Napolitanon kehon kieli perjantain välieräottelussa paljasti yleisöllekin, ettei kaikki ole kunnossa. Napolitano istui ja mökötti, kun oman joukkueen peli ei kulkenut. Hän näytti siinä pelissä luovuttajalta. Myös HPK:n joukkue oli erittäin vaisu. Se ei ollut siinä jamassa kuin kauden tärkeimmissä peleissä tulisi olla.

Play off on kuitenkin siitä hyvä juttu, että siinä kaikki on omissa käsissä loppuun saakka. HPK voitti LP Kangasalan tällä kaudella kuudesti peräkkäin ennen näitä pudotuspelien tappioita. Nyt ei tarvitse voittaa kuin neljästi peräkkäin ja mitali on jo varma. Helppoa vai mitä…

Steelersin naisten salibandyjoukkue pelaa liigapaikastaan seuraavan kerran keskiviikkona Joutsenossa. Steelers pysyy naisten liigassa, jos se pelaa niin kuin osaa. Samanlaiseen möhlimiseen ei kuitenkaan ole varaa kuin sunnuntai-illan kotiottelussa, jossa jo kaapattu kotietu menetettiin takaisin Joutsenolle. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic