Uutiset

Pleksi, mustelma ja Nylander

Kuka Nylander ja mitä hän on tehnyt, kyseli jääkiekkoa seuraamaton työkaverini eilen iltapäivälehden skandaaliksi leimaaman jutun otsikkoa ihmetellessään.

Koko totuutta ei tiedä vielä edes poliisi, jolle tapauksesta on pian tehty kaksikin rikosilmoitusta.

Surkuhupaisa juttuhan meni jokseenkin niin, että perjantai-illan huumaan virittäytyneet HIFK:n kannattajat ilkkuivat ja haukkuivat lätkäpiireissä yleiseen ystävällisvihamieliseen tapaansa rangaistusaitioon joutunutta Kärppienhyökkääjää Michael Nylanderia muun muassa ruotsalaishomoksi. Tällä kertaa aitiossa istuneen Nylanderin päälle ilmeisesti myös syljeskeltiin.

Sitten Nylander omien sanojensa mukaan löi hermostuneena mailallaan aition ja katsomon väliseen matalaan aitaan.

Eturivissä istunut ja sittemmin katsomosta poistettu katsoja taas väittää, että Nylanderin maila osui hänen käteensä, johon tuli mustelma. Tästä hyvästä hän teki seuraavana päivänä rikosilmoituksen.

Rangaistusaitiossa ollut toimitsija kertoo, että maila ei osunut katsojaan, HIFK:n kausikorttikatsomossa neljä riviä ylempänä istunut taas väittää, että osui. Tässä sopan perusainekset.

Kenestä syntipukki? Ensinnäkin on typerää ylipäätään järjestää pelejä perjantai-iltaisin, jolloin katsomo on kaikkein promillehöyryisin.

Ennen kaikkea voimme kuitenkin kritisoida halliyhtiötä siitä, että jäähyaition ja katsomon eturivin välistä puuttui sinne kuuluva suojapleksi.

HIFK:ta voi torua hampaattomuudesta. Sääntöjen määräämä pleksi on ollut poissa koko alkukauden, mutta seura ei toimitusjohtajansa Pentti Matikaisen mukaan voi asialle mitään, koska halli on halliyhtiön.

Puppua! Ettei vain olisi niin, että HIFK:lle on sopinut enemmän kuin hyvin, että jäähylle joutuneet vierasjoukkueen pelaajat ovat tunteneet olonsa tavallistakin epämukavammaksi istuessaan lähes tulkoon katsojien joukossa.

Tapaus alkaa kaikkineen muistuttaa lasten kinastelua siinä, kuka nipisti ja ketä.

Pelaaja ei tietenkään saa lyödä katsojaa mailalla, eikä varsinkaan nyrkillä, kuten koripallopelissä Yhdysvalloissa kävi. Mutta ei katsojakaan voi käyttäytyä miten hyvänsä.

Ihmettelen silti, tarvitaanko todellakin poliisia selvittämään yhden mustelman alkuperää. Kuka tietää, vaikka järjestysmies olisi puristanut katsojaa kädestä liian lujaa.

Mieleen tulee, ettei vain pari yli-innokasta hifkifania haluaisi järjestää vastustajan tähtipelaajan pois ringistä. Vai onko joku katsellut liikaa amerikkalaista oikeusdraamaa? Kaukana ei kummittele ajatus siitä, että syyttämällä NHL:n miljoonamiestä, voi itselleen yrittää puristaa mehukkaat korvaukset.

Michael Nylander lakimiehineenkin on ilmeisesti oivaltanut tämän, sillä he aikovat tehdä vastarikosilmoituksen kahdesta katsojasta.

Löytyykö mistään jämäkkää erotuomaria viheltämään pelin poikki? Oikeuslaitoksella on muutakin tekemistä kuin selvitellä kiekkokahinoita.

Päivän lehti

5.4.2020