fbpx
Uutiset

PMMP, Teräsbetoni ja Apulanta tahdittavat Wanaja Festivalia

Linnanpuisto kumajaa ensi kesänä muun muassa PMMP:n, Teräsbetonin ja Apulannan tahdissa. Perjantaina ja lauantaina 21. ja 22.7. järjestyksessä kolmatta kertaa järjestettävän Wanaja Festivalin ohjelmisto on juuri varmistunut.

Promoottori Mikko Hansson on soittajasaaliista innoissaan.

– Esiintyjälista näyttää paremmalta kuin koskaan, hän myhäilee.

Kaksipäiväinen festivaali tarjoilee perjantai-iltapäivästä puoleenyöhön Teräsbetonia, PMMP:tä, Lemonatoria, Stam1naa ja Viikatetta. Lauantaina lauteille nousevat ainakin Apulanta, Maija Vilkkumaa, Bleak, So called plan, Jana ja The Winyls. Lapkon kanssa vielä neuvotellaan.

Festivaaleilla on myös ainakin yksi klubi: perjantai-ilta jatkuu ravintola Sirkuksessa Suburban Triben ja vielä nimeämättömän paikallisen bändin tahdissa.

– Klubi-iltoja tulee mahdollisesti enemmänkin, mutta tämä asia on vielä työn alla, Hansson kertoo.

Iso satsaus myös hieman hirvittää Hanssonia. Festivaalin budjetti kohoaa nyt noin 100 000 euroon, ja sponsoriapua löytyy pikkukaupungista nihkeästi.

– Pienessä kaupungissa ei ole sellaisia suuryrityksiä, joita kiinnostaisi lähteä tällaiseen mukaan. Tapahtuma on vielä niin pieni, ettei valtakunnallisia firmoja kiinnosta, Hansson miettii.

– Emme vielä ole raskasta sarjaa, vaan Wanaja Festival on toistaiseksi yhden lavan tapahtuma. Kun tämä alkaa toimia, alamme harkita kahta lavaa. Ehkä laajennamme kahdelle lavalle jo seuraavana kesänä.

Hansson odottaa molempina päivinä noin 3 000:tta, ehkä jopa 4 000:tta konserttivierasta.

– Suurin riski on sää. En ole kovin innoissani lukenut uutisia, joissa kerrotaan ilmastonmuutoksen tekevän säästä nykyistä kosteamman, Hansson hymähtää. (HäSa)

Uusi festivaalisivusto aukeaa lähipäivinä internetosoitteessa www.wanajafestival.com.

Menot