fbpx
Uutiset

PMMP:n kiertue käynnistyi vankilasta

Elämää on muurien sisälläkin

Konsertin puuhamiehenä toiminut vankilapastori Tuomo Kinnunen muistutti, että myös vankilan muurien sisäpuolella on oltava tarjolla kulttuuria. Musiikki-ihmisenä hän tietää, että se on tärkeä osa ihmisyyttä.

– Nämä muusikot tulevat tänne hyvää hyvyyttään. Konsertteja voisi järjestää enemmän, mutta vankiloilla harvoin on varaa maksaa esiintyjille. Rahanpuutteen lisäksi myös vankiloiden linjaukset vaikeuttavat konserttien järjestämistä.

Korvauksetta esiintyviltä yhtyeiltä vaaditaan siis myös hyvää tahtoa.

PMMP:n toinen laulaja Mira Luoti muistutti, että vankilakeikoillakaan kyse ei varsinaisesti ole kyse hyväntekeväisyydestä.

– Tämä on ihan normaali keikka.

Yhtyeelle ei myöskään saneltu sääntöjä esiintymisen suhteen.

– Yleisöä kunnioittaen ja talon tavoilla mennään, Vesala täydensi.

PMMP on aiemmin esiintynyt Kakolan, Keravan ja kolmesti Sörnäisten vankilassa. Kuulostaa normaalilta osalta muusikon elämää, mutta todellisuudessa on harvinaista saada rokkibändiä vankilaan esiintymään.

– Konserttien lisäksi täällä on nähty myös teatteria ja runotapahtumia, mutta kulttuuritarjonta on vähäistä, vankilapastori Kinnunen kommentoi.

Rock on täällä harvinaista

Osaa PMMP:kin vetää tarvittaessa tiukan linjan, sillä konserttisalikiertueelle tai lastenkonsertteihin yhtye ei lähtisi.

– Puolueiden poliittisissa tapahtumissa emme ole tavanneet käydä, Vesala lisää.

Yhtyeen jäsenet ovat sekä yhdessä että yksilöinä osoittaneet työpanoksellaan solidaarisuutta esimerkiksi Amnestyn ihmisoikeustyölle, Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyölle. Auttamisen historia ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, että yhtye valikoitui soittamaan Hämeenlinnan vankilaan. Kinnunen esitti idean yhtyeen suuntaan, hän kun on miksaajan tuttuja.

– Aiemmin täällä ovat esiintyneet Zen Café ja yhtyeen solisti Samuli Putro soolokeikalla.

Keikka ei ollut harjoitus

Hämeenlinnan vankilan henkilökunnan suunnalta kuului kommentteja, että tämähän on PMMP:lle hyvä tapa harjoitella uutta materiaalia livenä. Itse yhtye otti konsertin yhtä tosissaan kuin normaalistikin. Sound chekia tehtiin niin perusteellisesti, että ruokatauko jäi väliin.

– Sound chek on keikan tärkein osuus. Tämä ole harjoitus, Luoti painotti.

Harjoiteltukin on, nimittäin kaksi viime viikkoa on vietetty kellarissa tulevan kesän keikkasettejä kooten.

– Meillä on myös uusi kesäkolli mukana, Vesala vinkkasi Joel Mäkiseen.

Hän kiertää yhtyeen mukana soittamassa koskettimia ja haitaria.

Luoti lupaa, että kesästä on tulossa älyttömän hieno.

– Tai säistä en tiedä, mutta meidän puolestamme ainakin.

Kahden torstaisen keikan perusteella lupaus on helppo uskoa. Vesala löi kappaleisiin voimaa patarummulla ja Luoti heittäytyi käsilleen seisomaan.

Uusista kappaleista löytyy kannustuslaulu tytöille, Mariskan kanssa tehty rap ja viiltäviä rakkauslauluja. Yhteiskuntakritiikkiäkään ei ole unohdettu.

– Tämän kappaleen nimi on Jeesus ei tule oletko valmis. Se kertoo siitä, kuinka joskus maailmanloppu tuntuu tulevan ennen Jeesusta, Vesala katsahtaa yleisöön.

PMMP:n Rakkaudesta-albumi ilmestyy 11. kesäkuuta.

Menot