Uutiset

Pohjantähden työntekijät tyrmistyivät yhdistymisestä

– Olemme tyrmistyneitä. Tämä on shokki, sanoo Pohjantähden työntekijöiden edustaja, Pohjantähden Henkilöstö -yhdistyksen puheenjohtaja Mervi Kokkinen.

Pohjantähden työntekijät ovat hyvin huolestuneita siitä, miten heidän työpaikoilleen käy. Vakuutusyhtiö työllistää tällä hetkellä noin 150 työntekijää Hämeenlinnassa ja saman verran muualla Suomessa.

– Luulen, että työt eivät nyt henkilökuntaa kovin paljon kiinnosta, Kokkinen kuvaa tuntoja.

Pohjola Vakuutus lupaa lisätä työpaikkojen määrää Hämeenlinnassa 50:llä.

– Asiakasmäärän voimakas kasvu on luonut tarpeen lisätä henkilöstöä etenkin asiakaspalvelutehtäviin, Pohjola Vakuutuksen hallituksen puheenjohtaja ja Pohjola Pankin toimitusjohtaja Mikael Silvennoinen sanoo.

Pohjola Vakuutuksen mukaan Hämeenlinnaan perustetaan palvelukeskus. Pohjantähden työntekijöille vakuutetaan, että kaikki saavat kahden vuoden irtisanomissuojan.

Lupaukset ei vakuuta Pohjantähden väkeä. Kokkinen muistuttaa, että yhtiöllä on runsaat 300 työntekijää. Hän ei usko, että Pohjantähden palvelupisteitä jää Hämeenlinnan ulkopuolisille paikkakunnille, joissa on OP-Pohjolan toimipaikka.

– Pelkona on, että Hämeenlinnan palvelukeskus on tietynlainen call center. Ihmiset sullotaan luurit päässä pieneen tilaan, jossa myydään vakuutuksia ja hoidetaan korvauksia.
Henkilöstölle ongelma on, että Hämeenlinnassa tehdään nyt vakuutusyhtiön pääkonttorin töitä. Kokkinen arvioi, että työpaikkoja keskitetään Pohjolan pääkonttoriin. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic