Uutiset

Pohjois-Korea jäämässä hopealle

Tasavallan hallitus voi hyvillä mielin käydä joulun viettoon. Perisuomalainen herraviha on laantunut, sillä kolme neljästä suitsuttaa sille kiitosta ja ylistystä.

Hyvä, lämmin ja hellä joulumieli on kietonut rahvaan syleilyynsä, kun se ei enää viitsi edes ministereilleen kiukutella. Aniharvoin suudellaan kättä, joka ruoskaa heiluttaa.

Maan hallitus on Hesarin julkaiseman gallupin mukaan jopa lisännyt suosiotaan. Parantumaton karies raatelee opposition syömähampaita.

Suosio ei tästä enää juuri voi kasvaa, sillä silloin tilanne alkaa muistuttaa liiaksi Pohjois-Koreaa. Suomalaisten ei ole mitään syytä loukata maailman viimeistä kommunistidiktatuuria ylistämällä yhtään enempää omia johtajiaan.

Kansa on näyttänyt paikan myös Lepsämän lahjalle suomalaiselle yhteiskunnalle. Pääministeri Matti Vanhaseen on hyvin tai melko hyvin tyytyväisiä 80 prosenttia.

Toisaalta Tarja Halosta kannattaa presidentiksi vain 55 prosenttia äänestysikäisistä. Vanhasta pidetään niin hyvänä pääministerinä, että kansansuosiosta päätellen hänen halutaan jatkavan tehtävissään eikä miestä mielitä laittaa kuudeksi vuodeksi linnaan.

Onkos täällä kilttejä lapsia? Onpa hyvinkin, mutta aikuiset ovat vielä kiltimpiä.

Hämeenlinnan seudulla kunta- ja palvelurakennehankkeen parissa puuhailevat ovat lähettäneet valtiovallalle viestin, että sen pitäisi vielä enemmän rankaista niitä, jotka eivät ole täysillä mukana.

” Valtion on tuettava prosessia tarvittaessa myös erilaisilla sanktioilla ja pakkokeinoilla”, anellaan seudun vastauksessa.

Juupa juu. Niinkuin ei valtio jo tarpeeksi kurmoittaisi kuntia. Sivistyssanakirjan mukaan masokismi on poikkeavuus, jossa oma kärsimys tuottaa nautintoa.

Seutuyhteistyön levällään olevia palikoita järjesteltäessä kärsimystä näyttää olevan enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Siinä majatalossa ei moisella masokismilla ole enää sijaa.

Lounaisen sisä-Suomen luonnonsuojeluyhdistys sai joulumielen kohennukseksi Korkeimmalta hallinto-oikeudelta torppauspäätöksen Konikallion liito-oravametsää koskevasta valituksestaan. Tieto tuli varmasti yllättäen, mutta ei toki pyytämättä.

KHO hylkäsi valituksen, perui toimenpidekiellon ja sallii suunnitellut hakkuut.

Yhdistystä kirvelee paitsi itse tappio, myös velvoite maksaa oikeudenkäyntikulut. Intomielisen suojelukoohotuksen tuoksinassa olisi viisasta silmäillä edes silloin tällöin Suomen laki -nimistä teosta.

Pienestä präntistä ja perin ohuesta lennokkuudestaan huolimatta kirjassa on kelvokkaita elämänohjeita ja sopivia käyttäytymismalleja joka lähtöön. Kannattaisi tutustua ennen valitusten rustaamista.

Pätkäjoulu on ovella. Vain vähän pidennetty viikonloppu sopii suorituskeskeiseen ja tuloshakuiseen ajan henkeen. Palkollisia ei hellitä runsailla vapailla. Pätkätöissä pitkät pyhät tuntuisivatkin tuhlailevalta ylellisyydeltä.

Mutta sattuu jouluaatto vielä joskus maanantaiksi tai keskiviikoksi.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic