Uutiset

Pohjois-Korea jymäyttää pitkätukkia

Pohjois-Korea käy ankaraa kamppailua kaikkia sellaisia asioita vastaan, joita maassa luonnehditaan ”epänormaaleiksi”. Nyt media julistaa tuomiotaan miesten pitkille hiuksille, jotka median mielestä edustavat korruptoitunutta kapitalistista elämäntyyliä.

Niin televisio, radio kuin sanomalehdetkin toitottavat vaatimuksiaan miesten hiusten leikkaamiseksi ja muistuttavat normaalin siistin pukeutumisen välttämättömyydestä. Parturissa tulisi käydä kerran kahdessa kuukaudessa, Pohjois-Korean media esittää.

Hiusten leikkaaminen on kuulemma välttämätöntä muutenkin kuin ulkonäön takia. Valtiollisen tv:n lähetyksessä kerrottiin pitkän tukan vaativan paljon ravintoa, joka samalla poistuu aivojen käytöstä.

Valtiollinen radio oli tv:tä enemmän ideologisella pohjalla hiusasiaa pohtiessaan. Radiolle lyhyiden hiusten pakollisuus edustaa taistelua vihollisia vastaan. Viholliset kun yrittävät ujuttaa maahan kapitalistisia ajatuksia ja elämäntapaa.

Johtava kommunistinen sanomalehti Rodong Sinmun ei lupaa pitkätukille ruusuista tulevaisuutta. Lehden mukaan vieraiden vaikutteiden hyväksyminen johtaa kansalliseen rappioon.

– Ihmiset, jotka ottavat käyttöön muiden tyylin pukeutua ja elää, muuttuvat hulluiksi ja kansakunta ajautuu perikatoon, lehti synkistelee.

STT-AFP

Hirviöhampurilainen on kova pala

Hampurilaisravintolaketju Hardee’s on lojauttanut Amerikassa markkinoille sellaisen kaloripommin, että ravintoterapeutit viettänevät unettomia öitä uutuustuotetta miettiessään.

Ja kyllähän Monster Thickburger melkoinen hampurilaisvelikulta onkin. Los Angeles Timesin mukaan hirviöhampurilaisessa on jo pelkkää jauhelihaa noin 300 grammaa. Sen lisäksi hirviöön tulee tuhti kasa pekonia ja juustoa, runsaasti majoneesia ja tietysti muhkea sämpylä. Nämä kaikki yhdessä tekevät ruokaröykkiöstä kymmenen senttiä korkean.

Hampurilaisten hintataso tuntuu Amerikassa olevan huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa, sillä hirviö ei koostaan huolimatta maksa kuin neljä euroa.

Hirviön tuoma kalorimäärä on muhkea. Sen kuluttamiseksi keskikokoisen henkilön täytyy juosta noin kaksi tuntia, nousta rappusia kaksi tuntia ja viisi minuuttia, pelata hieman yli kolme tuntia koripalloa, kävellä lähes viisi tuntia tai katsella yli 18 tuntia televisiota.

Nähtäväksi jää, pystyykö eräs Hardee’sin kilpailijoista tuottamaan uudella myyntiartikkelillaan vielä räjähtävämmän kaloripommin. Suunnattomaksi munaleiväksi nimettyyn tuotteeseen tulee jättikokoisten leipäviipaleiden väliin muna, juustoa ja kasa makkaroita.

STT

Tokio siirtyy maanalaiseen maanviljelyyn

Tokiolaiset ovat metrolla matkustaessaan tottuneet suorittamaan ostoksensa metroasemien lukuisista kauppaliikkeistä. Uusi aluevaltaus on kuitenkin se, että maanalaiset ruokakaupat saavat pian vihanneksia hyllyilleen maatilalta, joka myös toimii metroaseman yhteydessä.

Maatila aloittaa toimintansa noin tuhannen neliömetrin suuruisessa hallissa, jossa aiemmin toimi pankki. Maanalaisen maatilan tarkoituksena on kasvattaa muun muassa salaattia, tomaattia ja riisiä. Maatilan perustajat ilmoittavat myös haluavansa antaa Tokion työttömille mahdollisuuden opetella maanviljelyyn liittyviä ammatteja.

STT-Reuters

Lätkäkortti-intoilija joutuu käräjille

Korkea Kanadan valtion virkamies joutuu syytteeseen jääkiekon keräilykorttien ostamisesta valtion varoilla. Kanadan poliisin mukaan johtaja Donald Billing osti jääkiekkokortteja valtion luottokortilla yhteensä 185 000 Kanadan dollarin eli noin 115 000 euron arvosta naamioiden ostokset toimistotarvikehankinnoiksi.

Billing on Kanadan mittareiden ja vaakojen täsmällisyydestä vastaavan viraston entinen johtaja. Hän jäi kiinni viraston sisäisessä tarkastuksessa vuonna 2003, ja hänen työsuhteensa on sittemmin lopetettu.

– Tämä on todellakin poikkeustapaus. En muista, että meillä olisi aiemmin ollut syytettynä valtion virkamies jääkiekkokorttien hankkimisesta, korpraali Howard Adams Kanadan kuninkaallisesta ratsupoliisista toteaa.

Kanadan mittari- ja vaakavirastossa on tapauksen jälkeen tiukennettu luottokorttien käytön valvontaa sekä vähennetty käytössä olevien korttien määrää.

STT

Juhlavauvan vanhemmat tiukkoina

Viime torstaina syntyneen Zhang Yichin vanhemmille on satanut viime päivinä markkinointimiesten mainossopimustarjouksia. Vanhemmat ovat kuitenkin suhtautuneet niihin torjuvasti, sillä he haluavat varmistaa pojalleen normaalin lapsuuden.

Zhang Yichin saavuttaman suosion syynä on se, että hänen syntymänsä myötä Kiinan väkiluvun tulkittiin ylittäneen 1,3 miljardin rajan.

Vauvelille on sen jälkeen tulvinut mainossopimustarjouksia muun muassa vaippavalmistajilta ja äidinmaidon vastikkeen tuottajilta, mutta uutistoimisto Xinhuan mukaan vanhemmat ovat pysyneet tiukkoina.

– On tarpeetonta ryhtyä näiden tuotteiden edustajaksi, sillä Zhang Yichi on liian nuori ja liian monilla kaupallisilla aktiviteeteilla olisi kielteinen vaikutus pojan kasvuun, isä Zhang Tong toteaa.

Juhlavauvan vanhemmat tekivät poikkeuksen vain yhdessä tapauksessa: he hyväksyivät erään vakuutusyhtiön pojalle tarjoaman vakuutuksen.

STT-Reuters

Päivän lehti

13.7.2020