fbpx
Uutiset

Pohjois-Korea laukaisi tunnistamattoman ammuksen

Pohjois-Korean julkaisema kuva näytti diktaattori Kim Jong-unin seuraavan ammuskokeita viime lauantaina. Kuva: KCNA
Pohjois-Korean julkaisema kuva näytti diktaattori Kim Jong-unin seuraavan ammuskokeita viime lauantaina. Kuva: KCNA

Pohjois-Korea laukaisi tunnistamattoman ammuksen torstaina. Asiasta kertoi Etelä-Korean armeija muun muassa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ammus lähti matkaan Sino-rista, ja sen uskotaan lentäneen arviolta 420 kilometriä.

– Ei voi tietää, mikä ohjus se on vain sen lentämän matkan perusteella. Mutta yksi asia on selvä, se on ohjus, sanoi Reutersille tutkija Yang UK Korea Defence and Security Forumista.

Viime lauantaina Pohjois-Korea teki ammuskokeita, joita diktaattori Kim Jong-un valvoi. Kokeissa ammuttiin useita raketteja ja ainakin yksi lyhyen matkan ohjus itärannikolta mereen.

Lauantain ammuskoe oli ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Korea testasi ballistista ohjusta sen jälkeen, kun se laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen marraskuussa 2017.

Keskiviikkona Pohjois-Korea ilmoitti, että ammuskokeet olivat “säännöllistä ja itsepuolustusta”, ja kielsi, että kyse olisi ollut provokaatiosta.

Etelä-Korea on vaatinut loppua toimille, jotka kiristävät sotilaallista jännitettä alueella.

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Center for Strategic International Studies arvioi, että torstain ammus lähti matkaan keskimatkan ohjusten tukikohdasta maan itärannikolla.

Japanin puolustusministeriö sanoi, että se ei ollut havainnut ballistista ohjusta Japanin aluevesillä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un ovat pitäneet kaksi huippukokousta Pohjois-Korean ydinohjelmasta.

Jälkimmäinen tapaaminen päättyi lyhyeen, kun Trump sanoi Kimin tarjonneen huonoa sopimusta.

Menot