fbpx
Uutiset

Pohjois-Korea pehmittelee eteläistä naapuriaan koiradiplomatialla - Etelä-Korean Moon on tunnettu eläinrakkaudestaan

Pohjois-Korea on lahjoittanut Etelä-Korean presidentille Moon Jae-inille kaksi koiraa. Pohjois-Korea lupasi koirat Etelä-Korealle syyskuussa pidetyssä tapaamisessa.

Tällä viikolla koirat vaihtoivat omistajaa demilitarisoidulla vyöhykkeellä sijaitsevassa kylässä. Pohjois-Korea antoi naapurilleen myös kolme kiloa koiranruokaa helpottamaan karvaturrien sopeutumista uuteen kotiinsa.

Koirat ovat rodultaan pungsaneja, joka on Pohjois-Korean vaalima metsästyskoirarotu. Valkoturkkiset, pystykorvaiset pungsanit ovat luonteeltaan uskollisia ja älykkäitä.

Etelä-Korean presidentti Moon tunnetaan eläinrakkaudestaan. Lahjoitetut koirat pääsevät asumaan presidentin kanssa. Moonilla on jo ennestään pungsan, jonka nimi on Maru, sekarotuinen koira Tory sekä kissa nimeltään Jjing-Jjing.

Pohjois-Korea on aiemminkin lahjoittanut koiria naapurilleen. Vuonna 2000 Etelä-Korean silloinen presidentti Kim Dae-jung sai kaksi koiraa Pohjois-Korean silloiselta johtajalta Kim Jong-ililtä.



Moonin vierailulla liennyttäviä äänenpainoja



Etelä-Korean Moon vieraili Pjongjangissa syyskuussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta yli kymmeneen vuoteen, kun Etelä-Korean presidentti vieraili Pohjois-Korean pääkaupungissa.

Vierailun yhteydessä Etelä-Korea kertoi Pohjois-Korean suostuneen sulkemaan pysyvästi ohjusten testauspaikan. Pohjois-Korea lupasi lisäksi tuhota alueen, jota uskotaan käytettävän ydinasemateriaalin valmistamiseen, jos Yhdysvallat tekee vastaavia toimia.

Tällä viikolla Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho sanoi YK:n yleiskokouksessa, että Pohjois-Korea “ei ikimaailmassa” ryhdy aseriisuntaan, jos luottamusta Yhdysvaltoihin ei ole. Ulkoministeri Ri syytti Yhdysvaltoja tilanteen ajamisesta umpikujaan.

Asiasanat

Menot