fbpx
Uutiset

Pohjolan Liikenteen vuorot Helsingissä ja Espoossa normaaliksi viimeistään varhain perjantaiaamuna


Pohjolan Kaupunkiliikenteen vuorot Espoossa ja Helsingissä palautuvat normaalin aikataulun mukaisiksi aikaisin perjantaiaamuna. Asiasta kertovan Pohjolan Liikenteen mukaan työntekijöiden edustajat ovat ilmoittaneet tänään alkaneen työnseisauksen päättyvän huomenna kello neljä aamulla.

Iltapäivällä Pohjolan Kaupunkiliikenteen Helsingissä liikennöimistä busseista noin 50 prosenttia ajettiin, kertoi Helsingin seudun liikenne HSL. Espoossa noin joka neljäs yhtiön lähdöistä onnistui.

Syynä oli työnseisaus, joka kestää ensi yöhön asti. Eilen arvioitiin, että noin joka toinen yhtiön kuljettaja olisi tänään lakossa.

Työnseisaus vaikutti yhtiön liikennöimiin busseihin samoissa määrin myös aamulla. HSL:n viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen kertoo STT:lle, että eniten ruuhkia joukkoliikenteessä oli aamusta Espoonlahdessa.

– Siellä Pohjolan Liikenne ajaa aika paljon linjoja, joten se on ollut hankalin paikka ruuhkien kannalta, Tolmunen kertoo.

Tolmunen ennakoi, että myös iltapäivällä on eniten ruuhkia Espoonlahden joukkoliikenteessä.

HSL:n tietoon ei ole ainakaan toistaiseksi kantautunut suuria ongelmia Espoonlahdessa tai muualla.

– Emme myöskään ole saaneet mitään massiivista palauteryöppyä, Tolmunen kertoo.

Hän arvioi, että joukkoliikenteen iltapäiväruuhkat helpottavat kello 18 jälkeen.

Vähemmän matkustajia joukkoliikenteessäTolmusen mukaan näyttää, että ihmiset ovat osanneet varautua työnseisaukseen.

– Ilmeisesti on jääty tekemään esimerkiksi kotipäivää, koska ilmeisesti joukkoliikenteessä on ollut tänään hieman vähemmän ihmisiä kuin tavallisesti.

Tolmunen kertoo, että eilen illalla tehty arvio siitä, että lakko vaikuttaisi 60 000 matkustajaan, pitää edelleen paikkaansa.

Tolmunen kehottaa matkustajia käyttämään vaihtoehtoisia busseja ja hakeutua metro- ja junaliikenteen varrelle. HSL ei erikseen korvaa ajamatta jääviä busseja.

Liikennöitsijä kehottaa seuraamaan HSL:n sivuja, joille päivitetään poisjäävien linjojen tietoja. HSL kertoo, että pysäkkinäytöillä ja reittioppaassa voi olla torstaina virheellistä tietoa.

Pohjolan Liikenteen bussit Sipoossa, Kirkkonummella ja Tuusulassa liikennöivät normaalisti.


https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2018/pohjolan-kaupunkiliikenne-oyn-bussit-eivat-kulje-torstaina-410
https://www.hsl.fi/

Asiasanat

Menot