Uutiset

Pohjolan partio meni lujaa Kärme-Kustaalla

Jämsän seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola ei irvistele, vaikka eteen katettaisiin hieman isompikin kulhollinen kärmeskeittoa. Enduron nuorten MM-sarjaan valmistautuva jämsäläinen on nimittäin johtanut partionsa voittoon jo kolmena vuonna Hätilän maastoissa ajetussa Kärme-Kustaan endurokisassa.

Lauantaina Pohjola valloitti Kustaan yhdessä Matias Savon ja Kalle Järvisen kanssa. Kahtena aiempana vuonna Hätilän soissa ja mäissä Järvisen paikalla ajoi Mika Tamminen.

– Tänä vuonna kisa ei ollut läheskään niin vaikea kuin aiempina vuosina, mutta kyllä siellä sai nieleskellä ihan tarpeeksi sitä perinteistä kärmeslientäkin, nauroi Pohjola.

Pohjolan partio oli tänä vuonna ylivoimainen kolmella 25 kilometrin lenkillä. JSMK:n miehet viipyivät nopealla reitillä tunnin ja 36 minuuttia ja kukistivat toiseksi kaasutelleen maailmanmestari Eero Remeksen tiimin reilulla 11 minuutilla. Tuusulan Moottorikerhoa edustavan Remeksen kanssa ajoivat Helsingin Moottorikerhon miehet Mauno Hermunen ja Henric Stigell.

– Meillä oli hieman ketjuongelmia. Muuten kisa sujui ihan hyvin, Remes kertoi.

Kustaan ykkösluokassa kolmanneksi päästelivät trial-kuskit Henri Himmanen, Pasi Jaatinen ja Tomi Luhtasuo. Kolmikko hävisi voittajille jo lähes 17 minuuttia.

Pohjolan johtaman voittajapartio pääsi todenteolla vauhtiin kisan toisella lenkillä.

– Ensimmäisellä kierroksella ajolasit tahtoivat mennä huuruun, mutta siitä kun selvittiin, niin kyyti oli ihan kohdallaan, Pohjola muisteli.

Pohjola on monipuolinen metsämotoristi, jolla on Suomen mestaruuksia endurossa ja cross countryssa. MM-tasolla 22-vuotiaan Husqvarna-kuskin paras saavutus on junioriluokan kolmas sija viime kesänä Heinolassa ajetussa MM-osakilpailussa.

– Ensi kaudella ajan koko MM-sarjan junnuluokassa. MM-sarja alkaa meille suomalaisille tutulla Päijänteen ympäriajolla, Pohjola sanoi.

Kärme-Kustaalla Pohjola on viihtynyt aina, vaikka joskus kuravelliä on riittänyt lähes ohjaustankoon saakka.

– Tämähän on ihan mukava kisa, vaikka MM-sarjassa ei ihan näin pahoissa paikoissa ajetakaan. Kustaa on monelle partiolle rankka seikkailu, Pohjola pohti.

Kärme-Kustaa ajettiin tänä vuonna jo 40. kerran. Juhlavuoden kisaan starttasi 76 partiota.

Ratamestariryhmään kuuluva Allan Jaatinen osasi odottaa nopeatempoista kisaa.

– Tänään oli sen verran nopea ja helppo keli. Edellisinä vuosina reitillä on hikoiltu sitäkin enemmän, Jaatinen muistutti.

Kustaan reitti pyörii Hätilässä armeijan alueella. Jaatisen esikunnalla ei ollut tänäkään vuonna vaikeuksia reitin suunnittelussa.

– Meillä on hyvä talkooporukka. Yhteistyö armeijan kanssa sujuu myös erittäin hyvin. Sinne suuntaan meidän pitää kumartaa jälleen kerran, Jaatinen sanoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic