Uutiset

Poikkijoki piti pintansa

Poolin 9-pallon hallitseva Euroopan mestari Marika Poikkijoki ei antanut muiden yllättää itseään, kun 10-pallon naisten suomenmestaruus ratkottiin lauantaina Hämeenlinnassa. Poikkijoki pesi loppuottelussa lappeenrantalaisen Riikka Saarasen tiukasti 6–4.

Mestari sai urakoida voittopokaalinsa eteen pitkän päivän, sillä kilpailut alkoivat lauantaiaamuna kymmeneltä ja olivat ohi vasta vähän ennen puolta kymmentä illalla.

– Tunnelma on todella hyvä, mutta olen nyt aivan poikki ja veto on pois. Sain kuitenkin kahdennentoista mestaruuteni, joten hyvältähän se tuntuu, Poikkijoki sanoi heti loppuottelun ratkettua.

26-vuotias helsinkiläinen on voittanut mestaruutensa neljässä eri poolin lajissa, 8-pallossa, 9-pallossa, straight poolissa ja 10-pallossa.

Adrenaliini virtasi

Poikkijoki voitti neljässä aikaisemmassa ottelussaan vastustajansa selvästi 6–0, 6–2, 6–0 ja 6–1. Loppuottelussa oli tiukempaa. Saaranen vei ensimmäisen, neljännen, viidennen ja seitsemännen erän, jonka jälkeen hän johti erin 4–3. Sen jälkeen Poikkijoki voitti kuitenkin kolme peräkkäistä erää ja pääsi tuulettamaan mestaruuttaan.

– Ensimmäisen erän kymppipallon ohilyönti laittoi adrenaliinin aika tavalla pyörimään. Seuraavat kolme erää meni todella hyvin. Sen jälkeen Riikka vastasi todella hyvin ja yhtäkkiä peli oli tiukka. Sen jälkeen kumpikin vähän jännitti ja alkoi lyödä ohi, Poikkijoki kertasi loppuottelun kulkua.

Ei ollut kaukana, että ratkaisu olisi haettu viimeisestä mahdollisesta erästä. Saaranen näytti menevän kymmenennen erän voittoon, mutta löi lopulta ohi yhdeksännen pallon. Sen jälkeen Poikkijoki käytti paikkansa ja löi kaksi viimeistä palloa pussiin.

– Kun näin, mihin ysi ja kymppi jäivät, oli minulla sellainen kutina, että kaverilta menee valitettavasti ohi. Se vain näytti niin epävarmalta paikalta. Jotenkin tuntui, että pääsen vielä yrittämään. Viimeiseen kontrapeliin en halunnut, joten pallot piti vain laittaa säkkiin, Poikkijoki nauroi.

Kovaa harjoittelua

Poikkijoki on lajinsa Suomen huippuja, mutta ilman kovaa harjoittelua hän ei ole kärkipaikoille päässyt. Yksitoista vuotta poolia pelannut lahtelaislähtöinen pelaaja harjoittelee parhaimmillaan 2–3 tuntia päivässä viitenä tai kuutena päivänä viikossa. Syykin on selvä – hän haluaa voittaa EM-kultaa myös tänä vuonna jossain poolin lajissa. Lajin EM-kisat pidetään tänä vuonna Sloveniassa.

– Jos haluaa päästä huipulle, vaatii se tunteja. Huipulla ei tarvitse kuin ylläpitää peliä. Kun ei tarvitse oppia uutta, voi harjoitusmäärääkin tiputtaa. Ei kuitenkaan liikaa, Poikkijoki sanoi.

Hämeenlinnan SM-kisoissa oli mukana viisitoista pelaajaa. Paikallisista parhaiten pärjäsi hattulalainen Tuija Karvinen, joka hävisi semifinaalin Saaraselle ja sai pronssia. Toisen pronssin sai hattulalainen Tuija Tiihonen.

Hämeenlinnan Biljardiseurasta mukana olivat Jenny Moilanen, Teija Männistö ja Hannaleena Vainio. Lisäksi Hämeenlinnasta mukana oli Tuija Soininen.

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020