fbpx
Uutiset

Poissaoloille saatava pelisäännöt

Hämeenlinna 25.3.2005

Suomessa kiistely lyhyistä poissaolotodistuksista jatkuu. Osa työpaikoista vaatii edelleen lääkärin kirjoittamaa todistusta myös muutaman päivän poissaoloista nuhakuumeen vuoksi. Sosiaali- ja terveysministeriö toivoo työnantajilta avarakatseisuutta, mutta mitään merkittävää muutosta todistusten kirjoittamiseen ei ole odotettavissa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK pitää sitkeästi kiinni nykyisestä lupamenettelystä. EK:n ylilääkäri Kari Kaukinen ymmärtää terveyskeskusten työtaakkaa, mutta korostaa, että on yritysten asia päättää, millaista todistusta ne vaativat työntekijän lyhyestä sairauslomasta. Kaukisen linjauksessa on käsienpesun makua. Pelkällä sympatialla julkisen puolen lääkäreiden työtä ei kyetä vähentämään.

EK:n pelko poissaolojen lisääntymisestä on sinänsä aivan ymmärrettävä. Jos työntekijä saa olla pois työstä päivän tai pari, on vaara, että työntekijä potee nuhakuumeen sijaan krapulaa tai jopa koville ottavaa työhaluttomuutta. Ruotsissa todistuskäytäntö on väljä ja tulokset arveluttavia: ruotsalainen työntekijä sairastaa työajastaan 8,2 ja suomalainen 6,1 prosenttia. Mikään tutkimus ei viittaa siihen, että ruotsalaiset olisivat suomalaisia sairaampaa kansaa.

Järjestelmässä on kuitenkin jotain pielessä. On voimavarojen haaskausta, että terveyskeskuslääkärit joutuvat kirjoittamaan päivänselviä poissaolotodistuksia. Tuskin koskaan lääkäri kieltäytyy kirjoittamasta parin päivän sairauslomaa sitä hakevalle. Tästä ei voida olla erimielisiä: kallispalkkaisten lääkäreiden työtä on mitä suurimmassa määrin sairaiden hoito, ei todistuskuponkien täyttäminen.

Köydenveto lääkärintodistusten kirjoittamisesta on jatkunut jo vuosikausia. Aika olisi jo löytää ratkaisu, sopia pelisäännöistä. Vitkutteluun ei ole edes varaa, koska pääkaupunkiseudulla osa terveyskeskuksista jo kieltäytyy kirjoittamasta lyhyen sairausloman lääkärintodistuksia.

Kummallista kyllä sosiaali- ja terveysministeriö ei ole ollut asiassa yhteydessä EK:oon. Neuvottelut olisi sujuvaa saattaa päätökseen ennen kuin terveyskeskus toisensa jälkeen sulkee ovensa lyhyen sairauslomatodistuksen pyytäjien edessä. Edessä häämöttää hyvin sekava tilanne.

Työantajat eivät ole nytkään aseettomia työntekijän jatkuvien poissaolojen edessä. Jatkuvasti sairastelevan työntekijän työnantaja voi patistaa lääkäriin. Menettely on hyvä, mutta se vaatii työpaikan johdolta aktiivista seurantaa. Tätä kautta on mahdollista auttaa työntekijää toipumaan esimerkiksi päihdeongelmasta.

Lääkärintodistusten pelisäännöistä löytyy aivan varmasti yksimielisyys, jos osapuolet niin vain haluavat. Tahto ratkaisee. Vaikeampiakin ongelmia työpaikoilla on setvitty! Työnantajan ja työntekijöiden etu on tässäkin asiassa lopulta yhteinen. Sairaana ei töihin pidä tulla, mutta lintsaaminen onkin jo toinen juttu: perusteetta poissaolevan työt kaatuvat tätä nykyä armotta työkavereiden niskaan.

Jatkuvasti sairastelevan työntekijän työnantaja voi patistaa lääkäriin.

Menot