Uutiset

Poko soikoon!

Liikkuva kuva ja soiva ääni tunkevat lautapeleihinkin. Suomirokkia-trivia -pelissä suurin osa kysymyksistä katsellaan television ruudulta ja niitä ryyditetään aiheeseen liittyvillä videoilla ja ääninäytteillä.

Lautapelin täydentäminen DVD-levyllä jakoi testaajien mielipiteet. Toisten mielestä se on turhaa kikkailua, muille taas vanhat musiikkivideot ovat koko pelin suola. Itse peli saattaa välillä jäädä jopa sivuseikaksi, kun videot ja musiikkinäytteet johdattavat muistelemaan ja arvostelemaan eri aikakausien esiintyjiä.

Pelilaudalla edettäessä pelaajalle esitetään musiikkiaiheisia kysymyksiä, joiden taso vaihtelee ärsyttävän helposta tuskastuttavan vaikeisiin. Vahvimmilla pelissä ovat pitkän linjan musadiggarit, jotka muistavat ulkoa vanhojen levynkansien kaikki tuottajatiedotkin.

Nuoremmalle polvelle 70- ja 80-lukujen kysymykset voivat olla täysin mahdottomia. Onneksi peliä on tasoitettu jokerikorteilla, joilla voi ohittaa liian vaikeita kysymyksiä. Silti peli jää välillä junnaamaan paikoilleen ja samat kysymykset ja videot toistuvat liian usein.

Eniten pelissä häiritsee sen ylenpalttinen tamperelaisuus: Popeda ja Eppu Normaali ovat yliedustettuina ja lähes jokaisen kitaristikysymyksen vastaus on Costello Hautamäki. Onneksi mukaan on saatu hyvä valikoima video- ja ääninäytteitä muidenkin levy-yhtiöiden kuin Pokon artisteilta.

Kaikkine puutteineenkin Suomirokkia-trivia on hyvä peli. Eniten siitä saa irti, kun pelilaudan ääreen kerääntyy joukko intohimoisia musiikinystäviä. Silloin pelisessiot ja musiikkiväittelyt venyvät kuin huomaamatta pikkutunneille asti.

Jani Suhonen

Plussat ja miinukset

+ Nostalgiset videot ja unohdetut esiintyjät

– Tampere-keskeisyys

– Samat videot soivat uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja…

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic