Uutiset

Poliisi: Arabianrannan henkirikoksen tekotapa oli erityisen raaka ja julma — Pikkupojan surmannutta miestä vaaditaan vangittavaksi perjantaina

Jouluaattona tapahtuneesta lapsenmurhasta epäiltyä 36-vuotiasta miestä vaaditaan vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina.
Kuva: Kimmo Penttinen

Poliisi vaatii pikkupojan surmaamisesta epäiltyä miestä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Vangitsemisoikeudenkäynti järjestetään Helsingin käräjäoikeudessa kello 14 perjantaina.

Rikos tapahtui yksityisasunnossa Helsingin Arabianrannassa myöhään jouluaattoiltana. Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikalta rikoksen jälkeen.

Uhri oli alakouluikäinen poika. Tekijä on 36-vuotias mies.

– Rikosnimikkeen perusteena on erityisen raaka ja julma tekotapa, ja se, että rikoksen kohteena on ollut puolustuskyvytön lapsi, kertoo tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Surmatun pikkupojan omaisille on poliisin mukaan järjestetty kriisiapua, ja heidän kuulemisensa on vielä kesken.

– Uhrin omaiset ovat erittäin järkyttyneitä. Pyydämme medialta hienotunteisuutta heitä lähestyttäessä, sanoo Kanth.

Poliisi ei toistaiseksi ole kertonut, onko murhasta epäilty mies uhrin läheinen tai perheenjäsen. Poliisi ei myöskään ole vahvistanut surmatun lapsen tarkempaa ikää toistaiseksi.

Poliisi lupaa tiedottaa Arabianrannan henkirikoksesta lisää vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen perjantaina.

Vangitsemisvaatimus käsitellään suljetuin ovin poliisin vaatimuksesta.