fbpx
Uutiset

Poliisi epäilee: "Enoksi" kutsuttu mies on käyttänyt useita tyttöjä seksuaalisesti hyväksi Helsingissä

Poliisi epäilee miestä muun muassa useista törkeistä lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä. Hyväksikäyttöä on jatkunut vuodesta 2006 lähtien.
Kuva: Kimmo Penttinen

Poliisi epäilee 1950-luvulla syntyneen miehen käyttäneen lukuisia tyttöjä seksuaalisesti hyväksi Helsingissä useiden vuosien aikana.

Helsingin poliisin mukaan epäillyt hyväksikäytöt ovat tapahtuneet vuodesta 2006 lähtien. Tällä hetkellä poliisin tiedossa on, että “Enoksi” kutsutulla miehellä on 12 uhria.

Poliisi yrittää parhaillaan tavoittaa myös lisää miehen mahdollisiksi uhreiksi joutuneita. Mies on asunut Helsingin Laajasalossa, ja epäillyt rikokset on poliisin mukaan tehty miehen asunnossa.

Kaikki uhrit ovat olleet tekoaikana alaikäisiä tyttöjä. Epäilty on vangittu, ja miestä epäillään muun muassa useista törkeistä raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Tiedossamme on ainakin yksi asianomistaja, jonka henkilöllisyyttä emme vielä ole saaneet selville. Voi olla, että osa uhreista ei edes tiedä joutuneensa hyväksikäytetyksi, koska useat poliisin tiedossa olevista uhreista ovat olleet tekohetkellä epäillyn tarjoaman alkoholin tai muiden päihteiden vuoksi tiedottomassa tilassa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela poliisin tiedotteessa.

Esitutkinnassa on poliisin mukaan selvinnyt, että nuoret viettivät miehen asunnolla aikaa, koska mies tarjosi nuorille muun muassa huumaavia lääkkeitä ja alkoholia

Poliisin mukaan osassa teoista on voinut kulua useita vuosia, mutta mahdollisista rikoksista voi silti tulla rangaistus.

– Kyseessä on vakava rikoskokonaisuus, jonka selvittämisessä uhrien ja todistajien tiedoilla on suuri merkitys, sanoo Asmundela.

Menot