fbpx
Uutiset

Poliisi: Espoon kemikaalivarastoon joulukuussa rekalla viedyssä merikontissa oli yli 150 kiloa kokaiinia – Tiettävästi kyseessä Suomen suurin kokaiinitakavarikko

Vangittuna on viisi rikoksesta epäiltyä Ruotsissa ja Tanskassa asuvaa miestä.

Poliisin mukaan joulukuun puolivälissä Espoon Kilossa sijaitsevaan kemikaalivarastoon tehdyssä iskussa saatiin takavarikoitua yli 150 kiloa kokaiinia.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on yhteistyössä Tullin ja Keskusrikospoliisin kanssa jatkanut 16. joulukuuta paljastuneen törkeän huumausainerikoksen esitutkintaa.

Esitutkinnassa on vangittuina viisi rikoksesta epäiltyä miestä, joiden osallisuutta tekoon selvitetään edelleen. Vangitut epäillyt ovat Ruotsissa ja Tanskassa asuvia noin 20–30 -vuotiaita miehiä. Tutkinnassa tullaan tekemään kansainvälistä esitutkinta–syyttäjä-yhteistyötä edellä mainittujen maiden lisäksi myös Hollannin viranomaisten ja Europolin ja Eurojustin kanssa.

Länsi-Uudenmaan poliisi ei toistaiseksi tiedota esitutkinnasta enempää.

Miehet otettiin kiinni Olympia-terminaalissa

Poliisi hälytettiin paikalle Espoon Kiloon Karapellontielle maanantaina päivällä 16. joulukuuta. Osoitteessa sijaitsee teollisuusyritys Algolin kemikaalivarasto. Varastoon oli tullut Sajotrans-kuljetusyrityksen rekka Helsingin Vuosaaren satamasta. Rekan kyydissä oli ulkomailta tullut sinetöity merikontti, josta poliisi kokaiinin myöhemmin löysi.

Rekan kuljettaja oli purkamassa lastia Algolin lastauslaiturilla, kun hänen kimppuunsa hyökkäsivät aseistautuneet ja naamioituneet miehet. Kuljettaja pahoinpideltiin. Miesten tarkoituksena oli saada kokaiini itselleen. Kun poliisi tuli paikalle, miehet eivät enää olleet siellä.

Poliisi otti miehet kiinni maanantai-iltapäivällä Helsingin Olympiaterminaalissa.

Menot