fbpx
Uutiset

Poliisi eväsi mieheltä aseluvan – syynä liiallinen masturbointi

Toistuva julkinen masturbointi sai itäsuomalaisen miehen asehaaveet valumaan kuiviin. Mies haki poliisilta lupaa kiväärin hankkimiseen, mutta poliisi eväsi luvan sillä perusteella, että miehellä oli vaikeuksia hillitä itseään muilla elämänalueilla. Hänelle oli vuosien mittaan langetettu useita rangaistusvaatimuksia sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Vaikutti myös siltä, ettei tämä tahtonut hevillä oppia. Mies oli toistuvasti masturboinut julkisilla paikoilla ja useilla paikkakunnilla.

Kaiken lisäksi aseluvan hakemisen yhteydessä pidetyssä kuulemisessa mies oli luvannut poliisille lopettavansa moiset puuhastelut. Siitä huolimatta hänet oli tavattu laittomista puuhistaan vielä kuulemisen jälkeenkin.

Poliisin hylättyä aselupahakemuksen mies valitti päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Oikeus kuitenkin linjasi, että jatkuva julkimasturbointi osoitti paitsi piittaamattomuutta laista, myös yleistä elämänhallinnan ja itsehillinnän puutetta. Oikeuden mukaan mies ei siksi ollut sovelias käsittelemään ampuma-asetta tai aseen osia.

Oikeuden toukokuussa antama päätös ei ole vielä lainvoimainen, vaan miehen on mahdollista valittaa siitä. LM

Menot