Uutiset

Poliisi ja perhettään uhkaillut saivat vakavia vammoja

Poliisi ja perhettään uhkaillut mies ovat haavoittuneet vakavasti Janakkalassa. Ampumavälikohtaus sattui aamuyöllä kello kolmen aikoihin Janakkalan Tervakoskella.

Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista ei halua vielä kertoa, laukaisiko haavoittunut poliisi virka-aseensa itse vai laukesiko se vahingossa.

Sekä poliisin että janakkalalaismiehen vammoja luonnehditaan vakaviksi, ylikonstaapelin tilannetta näistä kahdesta vaikeammaksi. Kummallakaan ei kuitenkaan ole hengenvaaraa.

Aseita käytettiin Tervakosken Tietyntiellä, minne poliisi oli hälytetty ennen aamukolmea rauhoittamaan perhettään aseella uhannutta miestä.

Hämeenlinnan poliisin tiedotteen mukaan poliisi haavoittui käsivarteen ja ampuja kylkeen.

Komisario Ihaksisen mukaan miehet olivat ampumahetkellä ulkona ja suhteellisen lähellä toisiaan. Poliisilla oli käytössään virka-ase, vastapuolella haulikko.

Ampuminen aiheutti vaaran useille muillekin henkilöille. Paikalle oli hälytetty kaikkiaan kahdeksan poliisia Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä. Myös perheen äiti ja neljä lasta olivat tuolloin vielä kotosalla, mutta heidät saatiin pian vahingoittumattomina turvaan.

Perhettään uhkaillut janakkalalaismies on syntynyt vuonna 1968. Hän ei ole niin sanottu poliisin vanha tuttu. (STT)

Päivän lehti

27.5.2020