Uutiset

Poliisi julkaisi murhayrityksestä epäillyn kuvan — Epäily: mies yritti tappaa tuttavansa heittämällä polttopullon asuntoon

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä murhan yrityksestä ja tuhotyön yrityksestä epäillyn miehen tavoittamiseksi.
Kuva: Rebekka Härkönen

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä miehestä, jota epäillään murhan yrityksestä ja törkeästä tuhotyöstä.

Poliisi uskoo, että mies yritti tapaa tuttavansa maanantai-iltana Helsingin Käpylässä heittämällä polttopullon tämän asuntoon. Uhri oli teon aikaan asunnossa sisällä, mutta onnistui poistumaan sieltä vahingoittumattomana naapuriasuntoon.

Poliisi on etsinyt miestä keskiviikon vastaisen yön ja jatkanut etsintöjä aamulla. Tästä huolimatta mies on edelleen karkuteillä.

Poliisi julkaisi tiistaina miehen nimen ja kuvan, jotta yleisö voisi tunnistaa tämän ja auttaa miehen löytämisessä. Poliisin mukaan rikoksista epäillään vuonna 1993 syntynyttä Evans Kipchirchiriä.

Poliisi perustelee miehen tunnistetietojen julkaisua esitutkintalailla, jonka mukaan poliisilla on oikeus julkaista nämä tiedot, jos se on rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi välttämätöntä.

Poliisin tietojen perusteella mies oleilee todennäköisesti pääkaupunkiseudulla tai lähikunnissa.

– Mikäli näet miehen tai tiedät hänen olinpaikkansa, soita hätänumeroon 112, sanoo tutkinnanjohtaja Anne Hietala Helsingin poliisilaitoksen julkaisemassa tiedotteessa.

– Muut havainnot voit ilmoittaa yleisvaarallisten rikosten tutkintaryhmälle.

Yleisvaarallisten rikosten tutkintaryhmän päivystysnumero on 0295 475 433 ja sähköpostiosoite on yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi.

 

Helsingin Käpylän kaupunginosassa sijaitsevassa kerrostalossa syttyi räjähdysmäinen tulipalo maanantaina illalla. Poliisi epäilee, että asuntoon heitettiin polttopullo, joka aiheutti voimakkaan tulipalon.

Kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitseva asunto tuhoutui palossa kokonaan.

Rikoksesta epäilty mies ja asunnon asukas tunsivat toisensa entuudestaan.

– Rikoksista epäillyn miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Miehellä on poliisin tietojen mukaan tällä hetkellä keltaiset hiukset, Hietala kertoo.

– Miehen epäillään syyllistyneen vakaviin rikoksiin, minkä vuoksi hänen kiinnisaamisensa on välttämätöntä.

Poliisi kertoo tiedottavansa tapauksesta lisää heti, kun siitä on jotain uutta kerrottavaa.

Poliisi pyytää vihjeitä kuvan miehestä, jota epäillään murhan yrityksestä ja tuhotyön yrityksestä. Kuva: Rebekka Härkönen

Menot