Uutiset

Poliisi pääsi kaksoissurmaajan jäljille yleisövihjeiden avulla

Vanajan avovankilasta kaksi viikkoa sitten luvatta poistunut kaksoissurmaaja Terhi Tervashonka on saatu kiinni tänään Pälkäneellä.

-Olemme toimittaneet hänet rikosseuraamusviraston pyynnöstä Hämeenlinnan vankilaan, kertoo komisario Ismo Rajala Pirkanmaan poliisilaitokselta.

Kaksoissurmaajan jäljille poliisi pääsi yleisöhavaintojen perusteella.

-Meihin yhteydessä ollut henkilö oli sitä mieltä, että hän on nähnyt Tervashongan Pälkäneellä. Sitten saimme ilmoituksen toisesta havainnosta joka tuki ensimmäistä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut vielä varsinainen tunnistaminen. Sen jälkeen meidän omat selvityksemme ja tiedustelumme tulokset antoivat meille fyysisen paikan josta etsiä, Rajala kertaa tapahtumien kulkua.

Tervashonka oli yksityisasunnossa pidätyshetkellä yksin, eikä tehnyt vastarintaa poliisin tullessa sisään avaimin.

-Pidätys sujui ihan rauhallisesti ja kivutta, Rajala kertoo.

Asunnon omistaja ei ole poliisin vanha tuttu, eikä heillä ole Tervashongan kanssa sukulaissuhdetta.

-Muista yhteyksistä emme tiedä.

Elämänsä aikana kahdesti henkirikoksista tuomittu Tervashonka olisi päässyt vapaaksi ensi vuoden heinäkuussa.

Kanta-Hämeen poliisia on kritisoitu viimepäivinä paljon siitä, ettei Tervashongan katoamisesta tiedotettu heti. Myös etsintöjä on luonnehdittu ponnettomiksi. Kanta-Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Osmo Ovaskan mielestä Tervashongan pakoa koskenut julkisuus ja kommentointi on lähtenyt väärille raiteille ja hän korostaa sitä, että toimenpiteet, etsintöjen intensiteetti ja erilaisten ryhmien perustaminen ovat poliisilaitoksen sisäisiä asioita.

-Vaikka onhan uutisoinnista ollut sikäli hyötyä, että sitä myötä myös yleisövihjeitä saatiin enemmän, hän toteaa. (HäSa)