fbpx
Uutiset

Poliisi päätti Lempäälän ammuskelun tutkinnan: menehtynyt epäilty oli päihteiden vaikutuksen alainen

Poliisia kohti omatekoisella aseella ampunut mies kuoli, kun poliisi vastasi tuleen. Huhtikuun lopussa sattunut ammuskelu oli alkanut takaa-ajosta, jossa nopeudet nousivat 180 kilometriin tunnissa.
Ammuskeluun päättynyt takaa-ajo sattui Lempäälässä huhtikuun lopussa.

Poliisia Lempäälässä keväällä ampunut mies oli tekohetkellä päihteiden vaikutuksen alainen, tiedottaa Keskusrikospoliisi (krp.).

Vuonna 1992 syntynyt Britannian kansalainen ampui poliisia kohti auton tuulilasin läpi itse tekemällään putkihaulikolla. Yksi poliisi loukkaantui osumasta, ja Poliisi puolestaan vastasi tuleen. Mies kuoli poliisin yhteen luotiin.

Ampumavälikohtaus sattui huhtikuun lopussa Turuntiellä Lempäälässä, ja sitä edelsi pitkä takaa-ajo. Ammuskeluun tilanne äityi sen jälkeen, kun mies oli poliisin pysäytyksen jälkeen lähtenyt partiota pakoon. Enimmillään vauhtia oli ollut 180 kilometriä tunnissa, ja takaa-ajoon oli osallistunut kymmenen poliisipartiota. Pysäytyshetkellä partioita oli kolme.

Estitukinta valmistunut

Krp ilmoitti tiistaina, että juttua koskeva esitutkinta on valmistunut. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo, että syyttäjä katsoo vielä tutkinnan vaiheet läpi, mutta pääepäillyn kuoleman vuoksi jutun käsittely ei jatku.

Miestä epäiltiin muun muassa murhan yrityksestä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Lisäksi mies oli poliisin mukaan ollut ajokiellossa vuoden 2017 elokuusta.

Tuomisen mukaan ketään muuta epäiltyä ei ammuskeluun tai sen taustoihin liity. Poliisi aikoinaan otti kiinni kaksi autossa aiemmin mukana ollutta ihmistä, mutta heidät vapautettiin myöhemmin.

Tuominen ei avaa tarkemmin sitä, mikä ammutun poliisin vointi on, mutta vakavalta loukkaantumiselta on vältytty.

Syyttäjä selvitti myös aikoinaan poliisin aseenkäyttöä, mutta esitutkinnalle ei ollut tarvetta.

Menot