fbpx
Uutiset

Poliisi pyytää vihjeitä 17 vuotta vanhasta arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä Turussa — "Tämä täysin pimeäksi jäänyt poikkeuksellinen juttu vaivaa poliisia"

Poliisi pyytää yleisöä virkistämään muistiaan liittyen härskiin arvokuljetusauton ryöstön yrityksen keskellä kirkasta päivää Turussa prisman pihalla vuonna 2002.
Valvontakameran kuvaa arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä Turussa vuonna 2002. Kuva: Rebekka Härkönen
Valvontakameran kuvaa arvokuljetusauton ryöstön yrityksestä Turussa vuonna 2002. Kuva: Rebekka Härkönen

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä 17 vuotta sitten tapahtuneesta arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä Turussa. Poliisi avasi vanhan jutun aktiivitutkintaan rikosnimikkeillä törkeän ryöstön yritys ja kaksi murhan yritystä.

– Murha tai sen yritys eivät vanhene koskaan. Törkeä ryöstö vanhenee 20 vuodessa, joten sen osalta aikaa jutun selvittämiseen on vielä kolme vuotta, sanoo jutun tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Aki Lahtinen Lounais-Suomen poliisista.

Lahtinen kuvailee rikosta tekotavaltaan hyvin poikkeukselliseksi Suomen rikoshistoriassa. Teko on ollut suunnitelmallinen ja ammattimaisesti organisoitu. Pakomatkan aikana tekijät ampuivat perässä ajavaa poliisia kohti, mikä vaaransi myös sivulliset. Tekijät levittivät tielle myös ajoesteitä ja piikkejä.

– Ryöstöyritys jäi täysin pimeäksi, ja se vaivaa poliisia ja henkilökohtaisesti myös minua, Lahtinen sanoo.

– Poliisi avaa säännöllisesti aktiivitutkintaan vanhoja, vakavia pimeiksi jääneitä rikostapauksia. Siitä minulle taidetaan maksaa palkkaa, että yritän näitä juttuja selvittää.

Ryöstöyritys tapahtui Turussa elokuussa 2002 Tampereentien Prisman pihalla. Tekijöitä oli neljä tai viisi ja he olivat aseistautuneet konetuliaseilla.

– Ryöstäjät yrittivät tuloksetta murtautua Prisman pihalla olevaan arvokuljetusautoon keskellä kirkasta päivää.

Ryöstäjät pakenivat paikalta Chervolet Chevy Van- merkkisellä kuorma-autolla. Poliisi ajoi ryöstäjiä takaa, mutta menetti heihin näköyhteyden nopeasti.

Poliisi löysi ryöstäjien pakoauton poltettuna. Tekijät onnistuivat livahtamaan paikalta, eikä poliisi ole tähän mennessä onnistunut selvittämään heidän henkilöllisyyttään.

Nyt poliisi pyytää yleisöä virkistämään muistiaan Turun tapahtumiin liittyen ja kertomaan kaikki mahdolliset tietonsa poliisille.

– Pienikin vihje voi olla hyödyllinen tämän tapauksen selvittelyssä, Lahtinen sanoo.

Poliisi pyytää kertomaan havainnot ja tiedot tapahtumasta sähköpostitse vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 449 142.

Juttu päivittyy.

Menot