fbpx
Uutiset

Poliisi sai perjantaina kiinni huumekuskeja

Perjantai-iltana poliisi pysäytti henkilöauton Valtatie kymmenellä Hämeenlinnan Miemalassa. Autoa ajanut nelikymppinen nainen oli amfetamiinipöllyssä. Ajokorttia tällä poliisin entisellä tutulla ei ollut.

Autosta löytyi muutama gramma amfetamiinia. Nainen kertoi ostaneensa ne tuntemattomalta mieheltä.

Kyydissä oli myös kolmekymppinen mies, jonka repusta löydettiin Subutexia ja muita lääkkeitä. Molemmat pääsivät hetkelliseen vieroitukseen poliisilaitokselle.

Esitutkintapöytäkirjassa käsitellään rattijuopumusta, huumausainerikoksia ja kortitta ajelua.

Kortti ollut hyllyllä vuodesta 1996

Aiemmin samana iltana Valtatie 54 varrella Riihimäellä, lähellä Lopen rajaa poliisi pysäytti ajelun hiukan alle viisikymppiseltä helsinkiläismieheltä. Mies oli ottanut hiukan alkoholia, mutta rangaistuuden määritelmä ylittyi nautitusta amfetamiinista. Ajokortti on jo rutikuiva, sillä se on ollut poliisin hallussa vuodesta 1996.

Mies on todistettavasti vuoden aikana ajanut viisi kertaa kortitta.

Auton paperit ja rekisterikilvet olivat puutteelliset. Edessä oli väärän auton kilpi ja takana ei mitään.

Amfetamiinia löytyi auton kattolampusta

Poliisi tutki myös mitä muuta autosta mahdollisesti löytyy. Auton kattovalosta löytyi kymmenisen grammaa amfetamiinia. Autosta löytyneille parille timpurin naulapyssylle mies ei osannut kertoa laillista hankintaketjua.

Miehestä tehtyyn rikosilmoitukseen kirjoitettiin yhteensä seitsemän rikosnimikettä rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta, ajoneuvorikoksista ja omaisuusrikoksesta.

Kanta-Hämeen poliisi huomauttaa, että molemmille autoille valvontakamerat olisivat korkeintaan vilkauttaneet silmäänsä. (HäSa)

Menot