Uutiset

Poliisi tehostaa liikennevalvontaa koulujen lähistöllä

Koululaisten käyttämät reitit joutuvat poliisin erityistarkkailuun ennen koulujen alkua. Tänä vuonna välinpitämättömästä ajotavasta koituvat seuraamukset ovat totuttua ankarampia. Huolimatonta ajelua ei pääsääntöisesti enää kuitata pelkillä huomautuksilla.

Erityistä huomiota poliisi kiinnittää moottoriajoneuvoihin ja kevyttä liikennettä vaarantavaan ajotapaan, kuten korkeisiin ajonopeuksiin ja huolimattomaan risteysajoon.

Entinen kaupunginvaltuutettu Kari Tamminen on koulujen alkaessa huolissaan erityisesti Viertokadun ja Sairionkadun risteyksestä, jossa risteää kaikkiaan viisi eri tietä.

-Aika myöhään tähän herättiin, joten voi olla vaikea saada risteykseen edes siirrettävää töyssyä tällaisella aikataululla. Yleensähän puutteisiin reagoidaan vasta, kun havaitaan vaaratilanteita, sanoo itsekin Sairiossa viime keväänä kolariin joutunut Tamminen.

-Huolimattomasti ja kovaa ajaminen on omien kokemusteni mukaan lisääntynyt viime vuosina. Sairio-Hätilä-alueen asuntokannan laajetessa liikenne tulee entisestään vilkastumaan, kun lapsiperheitä tulee lisää, ennakoi Tamminen. (HäSa)

Lisää aiheesta perjantain Hämeen Sanomissa.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic