fbpx
Uutiset

Poliisi tehosti valvontaa perjantain välikohtauksen jälkeen, juhannus sujui rauhallisesti Helsingissä – esitutkinta: tapaus ei liity Black Lives Matter -liikkeeseen

Juhannus sujui Helsingissä lauantaina perjantaita rauhallisemmin. Poliisi tehosti valvontaa lauantai-iltana ja -yönä erityisesti suosituimmilla juhlintapaikoilla juhannusyönä tapahtuneen Hietaniemen rannan välikohtauksen myötä. Nuorisojoukko heitteli kiviä ja ampui ilotulitusraketteja poliiseja ja poliisiautoja kohti poliisin puututtua rannalla syntyneeseen joukkotappeluun.

Tehostettu valvonta kohdistui erityisesti nuorisojoukkoihin.

– Tehostettu valvonta näyttää tepsineen, sillä poliisin tietoon ei ole tullut rikostutkintaan johtaneita välikohtauksia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ole Helsingin uimarannoilla, päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista kertoo Lännen Medialle.

Kanth ei kommentoinut sitä, mikä joukkotappeluun alun perin johti.

Esitutkinta: Tapahtuma vaikuttaisi päihtyneiden nuorten päähänpistolta

Sosiaalisessa mediassa kiertää huhu, jonka mukaan välikohtauksen yhteydessä oltaisiin kuultu liikkeeseen viittaavia iskulauseita. Poliisi vahvistaa tiedotteessaan, etteivät teot näyttäisi olevan suunniteltuja tai Black Lives Matter -liikkeeseen liittyviä, vaikka silminnäkijähavaintojen mukaan paikan päällä huudettiin Black Lives Matter -henkisiä huutoja.

– Esitutkinta Hietaniemen rannan juhannusyön tapahtumista on edennyt. Lauantaina suoritettujen kuulustelujen ja tutkinnan valossa tapahtuma vaikuttaisi päihtyneiden nuorten päähänpistolta, eikä teot vaikuttaisi olleen suunnitelmallisia tai liittyneen BLM-teemaan, julkaisussa kirjoitetaan.

[code]RXNpdHV0a2ludGEgSGlldGFuaWVtZW4gcmFubmFuIGp1aGFubnVzecO2biB0YXBhaHR1bWlzdGEgb24gZWRlbm55dC4gTGF1YW50YWluYSBzdW9yaXRldHR1amVuIGt1dWx1c3RlbHVqZW4gamEgdHV0a2lubmFuIHZhbG9zc2EgdGFwYWh0dW1hIHZhaWt1dHRhaXNpIHDDpGlodHluZWlkZW4gbnVvcnRlbiBww6TDpGjDpG5waXN0b2x0YSwgZWlrw6QgdGVvdCB2YWlrdXR0YWlzaSBvbGxlZW4gc3V1bm5pdGVsbWFsbGlzaWEgdGFpIGxpaXR0eW5lZW4gQkxNLXRlZW1hYW4uIA==[/code]

Poliisi kertoo Twitterissä, että viidestä kiinniotetusta nuoresta miehestä kolmea epäillään rikoksesta. Poliisi kertoo, että kaikki kiinni otetut nuoret kuulusteltiin ja vapautettiin lauantain aikana.

Tutkinnassa on poliisin mukaan tällä hetkellä rikosnimikkeet virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, vahingonteko, pahoinpitely ja räjähderikos. Esitutkinta jatkuu osallisten kuulemisella ja vahinkojen selvittämisellä.

Kaksi poliisia loukkaantui

Tapahtumien aikana loukkaantui räjähteiden johdosta kaksi poliisia, joita ei ole vielä kuultu, poliisin tiedotteessa kerrotaan. Heidän näkyvät vammansa ovat laadultaan lieviä. Räjähteiden aiheuttamat muut mahdolliset vammat selviävät vasta tutkimuksissa.

Yksi lauantaina kuulustelluista on nuori mies, jonka epäillään vahingoittaneen poliiseja ilotulitteiden heittämisellä. Epäilty kertoi ottaneensa raketteja mukaan illan viettoa varten. Hän myönsi kuulusteluissa heittäneensä muutamia raketteja poliiseja kohti, mutta kiistää aiheuttaneensa toiminnallaan vahinkoja. Epäilty kertoi katuvansa tekoa kovasti.

– Vaikuttaa siltä, että päihteillä on ollut osuutta asiaan ja toisten antamasta huonosta esimerkistä on tullut tunne, että on kiva vastustaa poliisia, Kanth sanoo tiedotteessa.

Menot