Uutiset

Poliisi vahvistaa: Viisi epäiltynä Helsingin nuorisopahoinpitelyistä

Helsingissä riehuneesta nuorisopahoinpitelyvyyhdistä on epäiltynä yhteensä viisi 15–18-vuotiasta poikaa.

Tiistaina poliisi vangitsi kolme 15–17-vuotiasta nuorta epäiltynä törkeistä pahoinpitelyistä. Kaksi yli kaksi viikkoa sitten vangittua nuorta ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa pahoinpitely- ja ryöstörikoksista.

Kaikki pahoinpitelyiden uhrit ovat myös nuoria miehiä. Kesän ja syksyn aikana 3–10 pojan porukoissa liikkuneet nuoret ovat pahoinpidelleet ja ryöstäneet nuoria lähinnä Helsingissä. Vain muutama tapaus on tapahtunut muualla pääkaupunkiseudulla. Helsingin poliisin tiedossa on yli 70 väkivallantekoa, joista valtaosa on saman ryhmän tekemiä. Nuorisopahoinpitelyaalto on suurin viimeiseen pariin vuoteen pääkaupunkiseudulla.

– He ovat käyttäneet sellaista väkivaltaa, että törkeitä pahoinpitelyitä tässä tutkitaan, toteaa ylikomisario Tuomo Lotta.

Helsingin poliisilla on selvitettävänä yhä useita pahoinpitelyaaltoon liittyviä tutkintapyyntöjä, ja on mahdollista, että vielä lisää nuoria vangitaan rikoksista epäiltyinä. Pahoinpitelyiden motiivina on ollut ennen kaikkea väkivalta.

– Väkivallan motiivista ei ole oikeastaan tietoa. Näyttää siltä, että joukossa on syntynyt ajatus. Tutkinnassa on päästy sen verran eteenpäin, että poliisi tietää ja tuntee valtaosan tekijöistä, toteaa Lotta.

Asiasanat

Menot